KlussenKlussen

Aanhanger kopen? Tips waar op te letten

Ben je opzoek naar een goede aanhanger? Het aanbod aan aanhangers kan je misschien aan het twijfelen brengen welke je moet kiezen. Lees je in dit artikel hebben we daarom enkele tips voor je verzameld, waarmee het kopen van de juiste aanhanger een stuk gemakkelijker word.

Het verschil tussen bakwagens en plateauwagens

De laadvloer bij de bakwagens ligt tussen de wielen. Dit is bij de plateauwagens anders, de wielen zijn namelijk bevestigd onder de laadvloer en zorgen hiervoor dus voor een optimale laadruimte. Dit zorgt ervoor dat je veel meer ruimte hebt en je meer lading kwijt kan op de aanhanger.

Wat is de functie van een Kipper?

Een kipper word het meest gebruikt bij het vervoeren van losse materialen, deze kunnen ook gekiept worden door de kipper. Dit wordt het meest gebruikt door hoveniers, die het gebruiken voor het vervoeren van hun grind, steentjes of zand. Het is een optie om loofrekken te monteren op de kipper, hierdoor blijven al jouw materialen in de kipper zitten en valt er niks uit. Bij een driezijdige kipper kun je de kipper zowel voorwaarts als zijwaarts bewegen.

Drie types transporter

  • Autotransporter
  • Machinetransporter
  • Multitransporter

Wat is een autotransporter nou eigenlijk? Een autotransporter is een aanhangwagen waarmee je een auto kan verplaatsen, zoals de naam eigenlijk al zegt! De autotransporters worden voorzien van een 10 cm reling rondom i.p.v. borden, wat ideaal is voor het zekeren van jouw auto. Bij een machinetransporter heb je i.p.v. oprijplaten een brede oprijklep. Met deze oprijkleppen is het heel eenvoudig om het voertuig op de transporter te rijden. Wanneer je zowel normale lading als een voertuig wilt vervoeren, gebruik dan de multitransporter. De multitransporter heeft net zoals de machinetransporter een brede oprijklep waardoor het makkelijk op en van de transporter af gereden kan worden, ook kunnen multitransporters geleverd worden met oprijplaten.

Gesloten aanhangers

De meeste gesloten worden gebruikt bij vervoer van kostbare goederen, verhuizingen of wanneer het slecht weer is buiten. Dit is ideaal omdat uw eigendommen dan niet nat worden , wat wel gebeurd met een normale aanhanger. Je kunt bij ons ook een gesloten aanhanger kopen of huren voor evenementen, zoals de verkoopwagen of de koelaanhanger.

Motortrailers aanschaffen

Lijkt het jou leuk om ook in een ander gebied motor te rijden? Schaf dan de motortrailer  aan en neem gemakkelijk je motor mee achter bijvoorbeeld jouw camper of caravan. Wanneer je een zware motor heeft of meerdere motoren wilt nemen raad ik je aan de geremde motortrailer aan te schaffen. Deze beschikt over een eigen remsysteem, die ervoor zorgt dat je meer laadvermogen hebt.

Meer informatie over aanhangers?

Heb jij na het lezen van deze blog nog steeds geen idee welke aanhanger het best bij je past? Is een bezoek aan een gespecialiseerde verkoper als aanhangwagendirect.nl een goed idee. Ook voor losse onderdelen, zoals een disselkist kun je terecht. Een specialist voor aanhangwagens heeft namelijk zeer veel kennis wat aanhangers betreft. Samen met jou zoeken ze dan de juiste aanhanger uit.

Terug naar Auto's
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: