Uw advertentie hier?

Wanddecoratie met een klassieke uitstraling

Rijke families hangen al eeuwenlang wandborden aan de muur om met hun rijkdom te pronken. Deze borden werden vroeger gemaakt door kunstenaars en het waren bijzonder kostbare dingen. Het ophangen van mooi beschilderde borden is nog steeds een manier om je keuken of woonkamer te verfraaien. De borden die je tegenwoordig kunt kopen worden echter niet meer gemaakt door de originele kunstenaars. Het zijn replica’s, die er echter heel echt uitzien. Het voordeel van de wandborden die je tegenwoordig kunt kopen is, dat ze veel goedkoper zijn dan de historische borden. Ze worden in een stevige doos verpakt, zodat ze onbeschadigd op de plek van bestemming arriveren.

Hang naar het verleden

Als je het leuk vindt om beschilderde borden aan te schaffen heb je enorm veel keus. Bij de Dutch Gift Store is een assortiment te vinden dat vele tientallen ontwerpen bevat, met borden die in diameter variëren tussen 30 en 60 centimeter. De taferelen op de borden zijn soms afkomstig van Nederlandse meesters, zoals Het Meisje met de Parel en Het Melkmeisje van Johannes Vermeer. Maar je kan ook kiezen voor een prachtig delfts blauw bord met als afbeelding een historische Volkswagen busje of een collectie antieke fietsen. Naast deze antiek vormgegeven borden zijn er ook fullcolour decoratieve borden met bloemen, vlinders en vogels verkrijgbaar.

Aandenken voor toeristen

Een wandbord met een typisch Hollands tafereel is bijzonder populair in het buitenland. Vooral expats hebben vaak een of meer borden aan de wand met een afbeeldingen van stadsgezichten uit Amsterdam, windmolens of Hollandse vergezichten. Wanneer je aan deze mensen bij hun vertrek uit Nederland een leuk cadeau wilt geven is een wandbord een origineel en waardevol cadeau, vooral vanwege de herinnering aan het verblijf in ons land. Maar er zijn ook veel Nederlanders die hun woning graag met deze decoratieve borden versieren. De moderne wandborden kunnen gemakkelijk worden opgehangen aan dubbelzijdig tape aan de achterzijde van de borden.

Terug naar In en om het huis
Kentekencheck Carfix