KlussenKlussen

Tips voor ondernemers met opslagfaciliteiten

Ben je een ondernemer die opslagruimte nodig heeft? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want het is niet altijd even makkelijk om de perfecte opslagfaciliteit te vinden die past bij jouw onderneming. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden bij het runnen van een bedrijf dat opslagruimte nodig heeft. In deze blogpost vind je handige tips en tricks om het beste uit je opslagfaciliteit te halen en goed van start te gaan.

1. Analyseer je ruimte en behoeften

Voordat je op zoek gaat naar een opslagfaciliteit, is het belangrijk om te weten wat voor soort spullen je gaat opslaan en hoeveel ruimte je daarvoor nodig hebt. Maak een plan van de opslagruimte en bekijk welke opslagoplossingen geschikt zijn voor jouw bedrijf. Als je dan kijkt naar opslagfaciliteiten, kun je gericht zoeken naar de perfecte opslagoplossing.

2. Maak gebruik van stellingen

Een veelgebruikte opslagoplossing is gebruik maken van stellingen. Het gebruik van stellingen is erg handig om zoveel mogelijk spullen op te bergen, zonder daarbij extra vierkante meters opslagruimte te gebruiken. Zorg dat de stellingen stabiel staan zodat er geen spullen tegen elkaar aan botsen en er schade ontstaat. En maak gebruik van een label om het terugvinden van de spullen makkelijker te maken. Je kunt voordeliger uit zijn door gebruikte stellingen aan te schaffen, dit kan allemaal bij tradingtogether.nl.

3. Houd de opslagruimte clean en veilig

Het is belangrijk om de opslagruimte schoon en veilig te houden. Zo is het belangrijk om de juiste stellingen, pallets of rekken te hebben om stof, koude of vochtigheid tegen te gaan. Gebruik geen karton of papier om spullen te beschermen, omdat dit snel kan beschadigen. Het is ook belangrijk om regelmatig de opslagruimte te inspecteren op mogelijke risico´s en schoon te maken.

4. Houd je opslagfaciliteit georganiseerd

Organisatie is alles wanneer het gaat om het runnen van een onderneming die opslagruimte nodig heeft. Plaats items die vaak nodig zijn aan de voorkant, zodat ze gemakkelijk bereikbaar zijn. Gebruik etiketten om gemakkelijk spullen terug te vinden en hou een logboek of zet een reminder zodat je spullen niet vergeet. Zo ben je altijd georganiseerd en kun je snel terugvinden wat je nodig hebt.

5. Maak gebruik van on-demand opslagfaciliteiten

Tenslotte is er nog een optie om te overwegen: on-demand opslagfaciliteiten. Deze zijn erg praktisch voor ondernemers die niet veel opslagruimte nodig hebben, maar toch hun spullen veilig willen opbergen. On-demand opslagfaciliteiten verhuren opslagruimte voor korte of lange periodes en bieden vaak meerdere aflever- en ophaalmogelijkheden en beveiligde opslagruimtes. Dit kan een efficiënte oplossing zijn wanneer je bijvoorbeeld een seizoensgebonden onderneming hebt.

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: