KlussenKlussen

Wat zijn de beste klus schoenen?

Ben je vaak aan het klussen? Dan weet je wel dat goed gereedschap van enorm belang is, maar wist je dat goede klus schoenen daar ook bij horen? Goede klus schoenen maken het klussen comfortabeler en veiliger.

Waarom klus schoenen dragen?

Klus schoenen moeten flexibel zijn. Dit is zeker belangrijk als je dagelijks veel moet bewegen. Je wilt na een lange werkdag geen last van je benen en voeten hebben.Het is ook vanzelfsprekend dat klus schoenen je voeten goed moeten beschermen. Als je veel bescherming nodig hebt omdat je de hele dag zware objecten moet tillen, kies je dan voor een klus schoen met een verstevigde neus (van rubber of staal). Maar, de schoenen moeten ook lucht doorlaten, zodat je voeten niet stinken na een lange dag.Met de juiste klusschoenen kun je makkelijker wondjes en letselschade voorkomen. 

In de winter moet je ervoor zorgen dat je klus schoenen je voeten goed kunnen beschermen tegen de kou. Daarom zijn er schoenen die ingezet zijn met wol, om je voeten lekker warm te houden. 

Wij begrijpen dat dit allemaal veel informatie is, en dat je allerlei dingen in de gaten moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste klus schoenen kiest. Daarom hebben wij een lijst voor je gemaakt.

Wat zijn nou de beste klus schoenen? En waarom?

RedBrick Onyx Werkschoenen Hoog model

Wij raden als eerst de RedBrick Onyx klus schoenen aan. Deze schoenen zijn beschikt voor zowel mannen als vrouwen en zijn vervaardigd voor het grootste gedeelte uit duurzame leer. De schoen bevat een carbonaten neus, een kripneus en een uitneembare inlegzool. Er is ook een kevlar tussenzool aanwezig, die de voeten goed beschermt tegen scherpe voorwerpen. De RebBrick Onyx is vooral geschikt voor de volgende sectoren: constructie/bouw, transport en magazijn. Ze worden dus vaak gebruikt als werkschoenen door mensen die in de bouwsector of bij transport bedrijven werken.

Redbrick heeft als motto: safety first, fashion first. Dit betekent dat ze hun schoenen ook zo modieus mogelijk proberen te maken. Deze schoenen wegen dus ongeveer anderhalve kilo en zien eruit als normale sneakers.

Een zwakke punt van de RedBrick Onyx zou zijn dat ze, volgens een aantal kopers, niet zo eenvoudig zijn om aan te trekken en dus ook niet comfortabel zijn.

Grisport 803L Werkschoenen – Hoog model

De Grisport 803L werkschoenen zijn vooral ideaal voor mensen die in de transport- of bouwsector werken, waar dit soort schoenen absoluut verplicht zijn. Dit komt doordat ze extra bescherming aan de hiel en neus bieden. De voering van de schoen bestaat uit leer en de schoenzool is vervaardigd uit duurzaam PU/Nitril. Verder zijn ze waterdicht, wat betekent dat ze geen water doorlaten, en voorzien van een vrij hoge schoenmodel wat voor meer stabiliteit en bescherming zorgt.

Er zijn tot nu toe alleen maar positieve reacties van de klanten, over zowel de kwaliteit als de gebruiksvriendelijkheid.

Atlas Anatomic 500 Werkschoenen

De Atlas Anatomic 500 schoen staat momenteel op de derde plaats. Net als bij de Grisport 803L, zijn deze schoenen ook goed te gebruiken in de transport- en bouwsector. Wat deze schoenen van de rest onderscheid, is dat ze over een PPS-dempingssysteem beschikken. De buitenzool is gemaakt van MPU-3 en de schoen beschikt over een stalen kruipneus, wat voor meer bescherming zorgt. Het heeft ook, net als bij de Grisport 803L, een hoge schoenhoogte dat voor meer stabiliteit zorgt.

Bij deze schoenen zijn er ook geen zwakke punten, de kopers zijn tot nu toe blij met de kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid.

Terug naar In en om het huis
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: