KlussenKlussen

Waar je aan moet denken bij letselschade

Heb jij een vervelend ongeluk gehad waarbij je letselschade hebt opgelopen? Dan moet de aansprakelijke partij dit vergoeden. De schade die je hebt opgelopen, kan bestaan uit de zorgkosten, gemiste carrièrekansen, inspanningen van familie en nog veel meer. Wanneer er een discussie is over de aansprakelijkheid, is het een goed idee om een advocaat aan te stellen. Ontdek hier alles wat je moet weten over letselschade vergoeden! 

Wanneer heb je recht op letselschade vergoeding?

Heb jij een ongelukkig ongeluk gehad waarvoor iemand anders verantwoordelijk is? Dan moet die persoon zorgen dat jouw materiële schade vergoed wordt. 

Omdat dit meestal niet direct gebeurt, is het belangrijk dat je bewuster met je geld omgaat. Door de kosten die letselschade met zich meebrengt, kan het voordelig zijn om geld te sparen. Ontdek hier onze tips om geld te sparen!

Zo kan het zijn dat je een ongeluk hebt gehad in het verkeer omdat de auto niet goed aan het opletten was. Ook is het mogelijk dat jouw werkgever aansprakelijk is omdat hij of zij beschikt over een hoge zorgplicht. Hierbij moet de werkgever voorkomen dat er ongelukken plaatsvinden op de werkvloer. Heb jij een operatie moeten ondergaan en is hier een fout gemaakt? Bij het geval van een medische fout, wordt jouw letselschade vergoed door het ziekenhuis. 

Moet jij een advocaat aanstellen?

Het is verstandig om een letselschade advocaat in te huren wanneer je veel zorgkosten hebt gemaakt en wanneer je al een tijdje last hebt van het letsel. De partij die aansprakelijk wordt gesteld, moet naast de schade ook de advocaat vergoeden. Dit komt omdat de advocaat een gevolg is van de schade die is toegediend door de aansprakelijke partij. 

Een letselschade advocaat is aan te raden wanneer er discussie is over welke partij aansprakelijk is. De begeleiding en het juridisch advies van de advocaat zorgt ervoor dat de andere persoon de kosten moet betalen. Dit doet de advocaat door te discussiëren met de verzekeraar van de andere persoon over wie er daadwerkelijk aansprakelijk is. Op dit juridisch gebied kan een advocaat net de juiste input leveren zodat de kansen in jouw voordeel zijn. 

Wat wordt er vergoed bij letselschade?

Natuurlijk wil je weten welke kosten vergoed worden door de aansprakelijke partij. De materiële schade die je hebt, bestaat uit alle kosten die een gevolg zijn van het letsel. Deze schade bestaat uit de gemaakte kosten, gemiste kansen en achterstand, maar ook uit de hulp die je ontvangt van familie en vrienden. Deze inspanningen kunnen bestaan uit de was doen, afwassen, het huis poetsen en nog veel meer. Deze inspanningen worden ook vergoed. 

Bij letselschade is, naast de fysieke schade, het inkomen dat je mist één van de grootste schadeposten. Doordat je niet meer- of minder kunt werken, mis je een deel van je inkomen. Daarnaast kan het zijn dat je in een sollicitatietraject zat, waarbij je nu wordt uitgesloten. Dergelijke gemiste kansen op jouw carrière moeten ook vergoed worden. 

Laat het er niet bij zitten, claim jouw schadevergoeding!

Het is erg vervelend wanneer je het slachtoffer bent van een ongeluk waarvoor je zelf niet aansprakelijk bent. Hierdoor is het belangrijk dat jouw schade vergoed wordt. Wanneer de aansprakelijkheid van het ongeluk wordt betwist, is het belangrijk dat je gebruik maakt van een goede letselschade advocaat. Deze begeleidt je door het proces en zorg dat de kansen in jouw voordeel zijn. Dit doet hij of zij door de vergaarde expertise op het juridisch gebied. 

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: