KlussenKlussen

Waarom kiezen voor een zakelijke lening?

Wanneer u bepaalde investeringen of uitbreidingen wilt doorvoeren voor uw bedrijf kunt u kiezen voor een zakelijke lening. Maar wat is een zakelijke lening en wat zijn de verschillen met een privé lening? Dat vertellen we je in dit artikel.

Wat is een zakelijke lening?

Een zakelijke lening is een financieringsvorm voor je bedrijf. Met deze lening kan bijvoorbeeld een nieuw pand gekocht worden, geïnvesteerd worden in nieuwe apparatuur of nieuw personeel aangenomen worden. Deze financieringsvorm is dus een eenmalige grote uitgave of een langlopende investering. Het geleende bedrag betaalt u in gelijke delen met een vooraf vastgelegd rentepercentage terug. Hoeveel geld dat u kunt lenen hangt af van de aanbieder.

U heeft ook de mogelijkheid om te kiezen voor een zakelijk krediet. Dit is een vooraf afgesproken bedrag met de bank en staat klaar voor u wanneer u dit nodig heeft. Moeten er marketing investeringen worden gedaan, reparaties aan uw machines of rekeningen betaald worden waar u op dit moment geen geld voor hebt? Dan kunt u dit afgesproken bedrag opnemen bij de bank. De precieze hoeveelheid en het moment bepaalt u helemaal zelf. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u opneemt.

Zakelijke lening en privé lening: wat zijn de verschillen?

Bij een privé lening wordt er een bedrag geleend voor privé uitgaven. Dit lenen kan in diverse vormen: KOB, een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Iedere vorm van lenen heeft zijn of haar eigen voor- en nadelen. Wanneer u als ondernemer van plan bent om dit bedrag zakelijk te gebruiken kunt u ook kiezen voor een zakelijke lening. De gemaakte kosten kunnen opgevoerd worden bij de belastingdienst en de rentekosten zijn aftrekbaar van uw winst.

Waarom zakelijk lenen?

Met een zakelijke lening kunt u uw bedrijf laten groeien wanneer u zelf nog niet beschikt over de benodigde financiële artikelen. Met het geleende geld kunt u eenmalige grote uitgave doen voor uw bedrijf. Ieder bedrijf heeft hiervoor zijn of haar eigen redenen. Een zakelijke lening brengt diverse voordelen met zich mee zo kan het geld direct gebruikt worden, betaalt u een vast rentebedrag en heeft u zelf de regie over de looptijd. Wat uw reden ook is, maak geen overhaaste beslissingen. Zorg dat u een duidelijk doel voor ogen hebt en lees de afspraken en overeenkomst zorgvuldig door.

Zakelijk lenen bij Swishfund

Wanneer u op zoek bent naar een aanbieder van een zakelijk lening heeft u enorm veel keuze. Iedere aanbieder heeft zijn of haar eigen voordelen en voorwaarden. Bij Swishfund kunt u een zakelijke lening afsluiten en heeft u binnen 3 dagen het geld al op uw rekening! Meer weten over zakelijk lenen bij Swishfund? Neem zeker een kijkje!

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: