Uw advertentie hier?

Waar moet je op letten bij het kopen van aanhangwagens?

Wanneer je een bedrijf runt dat goederen naar andere plaatsen moet vervoeren, moet je een aanhangwagen kopen om je dagelijkse activiteiten te ondersteunen. Investeren in aanhangwagens kan je operationele kosten besparen, aangezien je geen aanhangwagen hoeft te huren. Of je nu eigenaar bent van een bouwbedrijf, aannemer, detailhandelaar of zelfstandige, het hebben van een aanhanger is altijd handig. Je moet echter een aanhangwagen kiezen die past bij je zakelijke behoeften. Je moet letten op de typen, kenmerken en capaciteit van de aanhangwagen. Wanneer je een verkoper van aanhangwagens bezoekt, kun je veel soorten aanhangwagens met verschillende kenmerken aantreffen. Om de juiste aanhangwagen voor je bedrijf te bepalen, kun je hieronder op een aantal factoren letten.

Het type aanhanger selecteren

Er is een groot aanbod aan aanhangwagens op de markt. Drie veelvoorkomende typen aanhangers waaruit je kunt kiezen zijn geremde aanhanger, ongeremde aanhanger en vlakke aanhanger. Een geremde aanhangwagen is ideaal voor professionele gebruikers. Deze aanhanger wordt veel gebruikt door bouwbedrijven of aannemers. Als je een aanhanger wilt zoeken voor in huis, keuken of tuin, kun je beter een ongeremde aanhanger aanschaffen. Dit type aanhanger is voordeliger dan de geremde aanhanger. Met deze apparatuur kun je alle goederen achter de auto vervoeren. Als laatste kun je een plateauwagen kopen. Deze aanhanger heeft een breed platform. Je kunt dus meer goederen laden.

Gezien de eigenschappen van de aanhangwagen

Na het bepalen van het type aanhanger dien je te letten op de kenmerken en eigenschappen van de aanhanger. Allereerst moet je nadenken over het aantal assen. Als je de aanhanger gebruikt om zware lasten te vervoeren, kies je best voor dubbele assen. Dan moet je ook rekening houden met de lengte van het lichaam. Rekening houdend met het brutogewicht van de aanhanger is ook essentieel. Hiermee kun je bepalen hoe zwaar de goederen zijn die je kunt vervoeren en of deze bijvoorbeeld door een elektrische auto getrokken kan worden. Je kunt kiezen voor lichtgewicht of zware aanhangers. Als laatste moet je letten op de hoogte van het laadbord. Wil je de pallet makkelijker beladen, dan moet je kiezen voor een aanhanger met een lager model.

Terug naar Techniek
Kentekencheck Carfix