KlussenKlussen

Wil je een elektrische auto kopen? Hier moet je op letten!

Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt al jaren achter elkaar. De verwachting is dan ook dat dit aantal de komende jaren alleen maar meer zal gaan stijgen. Dit heeft allemaal te maken met het klimaatprobleem dat ons boven het hoofd hangt. Doordat de elektrische auto minder uitstoot veroorzaakt dan auto’s met een traditionele verbrandingsmotor. Het rijden in een elektrische auto is dus beter voor het milieu dan het rijden in een auto met een traditionele verbrandingsmotor. Hierdoor is de kans groot dat ook jij binnenkort een elektrische auto zult kopen! Juist hierom geven we jou in deze blog enkele tips die jou kunnen helpen bij het aanschaffen van een elektrische auto.

Subsidies

Omdat de overheid het rijden in elektrische auto’s wilt stimuleren zijn hier diverse subsidies/stimuli op te verkrijgen. Denk hierbij aan een lagere bijtelling of bijvoorbeeld een aftrek op het belastbare inkomen. Het is belangrijk om je hier voorafgaand aan de aanschaf van een elektrische auto goed in te verdiepen. Hoe beter jij namelijk op de hoogte bent van het subsidielandschap, hoe beter jij dit landschap ook naar jouw hand kan zetten. Dit kan je onderaan de streep al snel duizenden euro’s schelen!

Opladen van de auto

Het opladen van de elektrische auto wordt nog steeds als een van de grootste pijnpunten gezien. Het grootste pijnpunt dat hiermee gemoeid gaat is de wachttijd tijdens het opladen. Dit hoeft echter enkel een pijnpunt te zijn wanneer je onderweg moet opladen. Wanneer jij een laadpaal thuis hebt hoef je je hier bijvoorbeeld bijna nooit zorgen om te maken! We kunnen iedere bezitter van een elektrische auto dan ook aanraden om een laadpaal thuis te laten installeren. Dit is niet alleen praktischer, maar ook nog eens goedkoper. Je betaalt hier de reguliere stroomprijs en niet de hoofdprijs voor stroom die je langs de weg betaald. Daarnaast heb je ook nog eens een de mogelijkheid om de auto met zelf gegenereerde energie op te laden. Wanneer jij bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak hebt kun je de auto laden van eigen zonnepanelen. Dit scheelt nóg meer geld dan wanneer je de auto zou opladen aan het reguliere net.

Terug naar Vakantie
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: