Uw advertentie hier?

Dit is waarom je kleding van bamboe zou moeten dragen

Kleding is natuurlijk te koop in allerlei verschillende materialen. Een materiaal dat steeds populairder wordt, is bamboe. En dat is natuurlijk niet zo zonder reden. Bamboe kleding heeft namelijk meerdere voordelen. Benieuwd waarom je kleding van bamboe zou moeten dragen? Wij zetten hieronder een aantal goede redenen op een rij, dus lees snel verder als je hier meer over wilt weten.

Het is duurzaam

Een bamboe overhemd, boxer of sok: als je kiest voor kleding van bamboe ben je duurzaam bezig. Dit is dan ook gelijk een van de grootste voordelen van bamboe kleding. Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen in de maatschappij, dus het is zeker goed om jouw steentje hieraan bij te dragen. Zeker in vergelijking met veel andere materialen is bamboe een duurzame keuze.

Voelt zacht aan

Een ander voordeel van bamboe kleding is dat het zacht aan voelt. Dit heeft te maken met de gladde structuur van de bamboevezel. Deze structuur heeft geen eigenschappen die de huid irriteren, waardoor deze kleding fijn is om te dragen. Het voelt zacht en comfortabel aan en dat is natuurlijk een belangrijke eigenschap van goede kleding. Zelfs na veel wassen blijft de kleding zacht aanvoelen en hier kun je zeker profijt van hebben. Hierdoor is het draagcomfort van deze kleding dan ook zeer goed.

Het is kreukvrij

De gladde structuur van bamboe kleding zorgt er niet alleen voor dat de kleding zacht aanvoelt, het heeft nog een ander voordeel. Dit voordeel is namelijk dat de kleding hierdoor ook kreukvrij blijft. Zo hoef je de bamboe kleding dus niet telkens te strijken voordat je de deur uitloopt en dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Frisheid

Bamboe kleding heeft een groot absorberend vermogen. Dit betekent dat de bamboe goed kan ventileren en absorberen. Door dit grote absorberend vermogen zal je langer fris en droog blijven, wat natuurlijk fijn is bij het dragen van kleding. Bamboe voert het vocht tevens ook weer snel af, waardoor je door deze natuurlijke stof langdurige frisheid kunt ervaren. Zeker in de zomermaanden, als het ontzettend warm is, kun je hier blij mee zijn.

Het is goed voor je huid

Een andere reden om voor bamboe kleding te kiezen is omdat het goed is voor je huid. Bamboevezels zijn in staat om bacteriën goed te bestrijden, waardoor het ook perfect is om te dragen voor mensen met een gevoelige huid. Als je bijvoorbeeld last hebt van eczeem of een andere huidaandoening, dan is dit soort kleding ideaal. Deze kleding zal namelijk niet extra gaan irriteren, het stoot bacteriën juist af.

Kortom: het dragen van bamboe kleding heeft meerdere voordelen. Het is dan ook niet voor niets zo dat deze kleding steeds meer populariteit krijgt. Als jij graag bewustere keuzes wilt maken én een ultiem draagcomfort wilt ervaren, kun je kleding van bamboe zeker overwegen. Of je nu een overhemd, polo, T-shirt, boxers of sokken koopt, het is absoluut mogelijk dat je hier geen spijt van gaat krijgen!

Terug naar Fashion
Kentekencheck Carfix