KlussenKlussen

Waarom zou je een aankoopkeuring doen bij je auto?

Bij het kopen van een auto moet je op tal van factoren letten. Het prijskaartje, de opties van de auto, de gereden kilometers en de huidige staat van de auto zijn hier enkele voorbeelden van. De laatstgenoemde factor is echter lastig; hoe kun je nou de technische staat van de auto achterhalen? Dat doe je met een aankoopkeuring.

Waarom een aankoopkeuring?

Een aankoopkeuring biedt een bepaalde zekerheid. Een bepaalde zekerheid dat je geen kat in de zak gaat kopen. Mocht een auto bijvoorbeeld een schadeverleden hebben, blijkt dit niet direct uit je proefrit. Ook is het bijzonder lastig om dit met het blote oog te zien.

Voer je voor de aankoop van de auto een keuring uit? Dan kan uit meerdere aspecten blijken dat dit een schadeauto betreft. Zo is wellicht de lakkleur net iets anders, zijn meerdere onderdelen opvallend nieuw of is er iets anders opvallends aan de hand. Het is vervolgens aan jou om te bepalen of wel je of niet een voormalig schadeauto wilt kopen.

Een aankoopkeuring biedt nog veel meer zekerheid. Zo heb je ook zekerheid met betrekking tot de actuele staat van meerdere onderdelen. Tijdens het rijden voel je de vering van een auto goed, maar een verborgen gebrek aan het dempingssysteem is lastig om te voelen. Dergelijke verborgen gebreken kunnen tijdens een aankoopkeuring wel aan het licht komen.

Incorrecte kilometerstand

Wil je een tweedehands auto aanschaffen? Dan zou je ook heel goed naar de kilometerstand moeten kijken. Past de kilometerstand enigszins bij de staat van de auto? Of vind je de kilometerstand toch wel opvallend? Mocht dat het laatste het geval zijn, kan een aankoopkeuring ook uitkomst bieden. Een specialist ziet aan de staat van de auto echt wel of een auto een incorrecte kilometerstand heeft of niet.

Enkele jaren geleden is de Nationale Auto Pas in ons land geïntroduceerd. Met dank aan die pas is de kans op een incorrecte kilometerstand al behoorlijk verkleind. Maar, het is nu zo dat een incorrecte kilometerstand niet volledig te voorkomen is.

Aankoopkeuring bij een auto importeren

Wil je een auto importeren? Schakel dan een specialist in, zoals Dasimport. Een dergelijke specialist voert zelf een aankoopkeuring uit, waarbij onder meer naar bovenstaande punten gekeken wordt. Met dank aan de specialist heb je dus zelf een stuk minder (kop)zorgen. Je hoeft alleen maar zelf te bepalen naar wat voor soort auto je voorkeur uit gaat. De kans dat je vervolgens een kat in de zak koopt, is heel erg klein.

Met andere woorden: een aankoopkeuring is onmisbaar. Zeker als je een auto uit het buitenland koopt, biedt een aankoopkeuring heel veel voordelen en kun je een expert de goede auto wasbeurt laten kijken naar hetgene dat echt belangrijk is: de staat van de auto.

Terug naar Auto's
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: