Vanaf het derde jaar van de middelbare school word je klaargestoomd om intrede in de arbeidsmarkt te maken. Dat wil zeggen; je bent er natuurlijk nog veel te jong voor en nog lang niet aan toe, maar de keuzes voor verschillende vakken en profielen dienen vanaf dat moment al gemaakt te worden. En daarmee beslis jij dus vanaf je 14e al welke kant je later op wilt, want laat je op dat moment scheikunde vallen, dan wordt het toch heel lastig om daar later nog op terug te komen.
Voor de een is dat een lastigere beslissing dan voor de ander; sommige tieners weten op hun 19e nog steeds niet wat ze willen worden (word ik nou marketingspecialist, of toch liever human resourcemanager?), voor andere is het vanaf hun 10e al overduidelijk (ik word advocaat!).
Sta jij nu in de fase om te kiezen voor een studie, en zit je te twijfelen of je misschien rechten wilt gaan studeren? Lees dan vooral even met ons mee, want er bestaan veel verschillende soorten advocaten! We leggen er graag een aantal voor je uit!
Een scheidingsadvocaat wordt vaak onder de arm genomen wanneer, je raad het al, er een scheiding op de loer ligt. Deze soort advocaat vertegenwoordigd één van de twee partijen waartussen de scheiding gaat. Vaak hebben beide partijen in een scheidingszaak een advocaat waarmee ze hun wensen en belangen bespreken. De beiden advocaten gaan daarover met elkaar in beraad, waarnaar er een oordeel en beslissing genomen zal worden.
Een letselschade advocaat kan worden ingeschakeld wanneer iemand in een ongeluk verwikkeld raakt waarbij de schuld van de botsing bij een ander ligt. Deze advocaat is gespecialiseerd in het verhalen van schadevergoeding voor deze slachtoffers. Een letselschade advocaat zal samen met de ongelukkige de feiten van de botsing in kaart brengen en daarmee analyseren en bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Als dit inderdaad de andere partij blijkt te zijn, zal de letselschade advocaat schadeclaims opstellen, helpen met contact met de tegenpartij en ondersteunen in praktische zaken, zoals bijvoorbeeld voorziening aanvragen bij de gemeente.
Het overlijden van iemand is natuurlijk al een ontzettend vervelende situatie opzich, laat staan als er over de nalatenschap van diegene onderlinge conflicten ontstaan. Een erfrechtadvocaat kan helpen bij alle conflicten die ontstaan bij de erfenis van een overleden persoon. Hierbij kijkt hij uiteraard naar het testament, maar wanneer deze niet is opgesteld zal hij juridische bepalingen overwegen om er alsnog zo goed mogelijk uit te komen.
Terug naar Geld