KlussenKlussen

Uitleg Pachinko

Pachinko is een spelletje dat in mindere mate bekendheid geniet dan toppers als online poker of de gokautomaten. Met name in Nederland en de rest van de landen van de Europese Unie wordt het Pachinko spel niet tot nauwelijks gespeeld. Met name in het verre oosten is het spelen van Pachinko enorm populair. In deze blog bespreken we de achtergrond van Pachinko en geven we je meer uitleg van Pachinko.

Pachinko door de jaren heen

Met name in Japan en Korea is het spelen van Pachinko razend populair. Het spelletje wordt op vrijwel elke straathoek gespeeld en is ook terug te vinden in vrijwel iedere casino automatenhal. Pachinko kan gezien worden als een combinatie tussen een flipper- en gokkast. Het flipperkast wordt veroorzaakt door het balletje dat telkens het speelveld in wordt geschoten. Het balletje dient vervolgens in een gat te vallen. Zodra dit gebeurt ontstaat het volgende bonus spelelement. Dit is echter niet geheel eenvoudig. Er staan namelijk poppetjes en pinnen in de weg voor het balletje. Zodoende wordt het een heuse skillgame die gepaard gaat met de nodige dosis geluk. Wanneer het niet lukt om een het balletje in een gat te krijgen zal deze onderaan in de speelbak eindigen en heb je dus niks gewonnen. Wanneer het je wél lukt om de bal in een van de gaten te krijgen zul je extra speelballen ontvangen.

Leer de game te beheersen

De game is op verschillende manieren te beïnvloeden en je dient hierbij beheersing te krijgen over de wijze waarop er gespeeld kan worden. Zo kun je het wegschieten van de bal geheel zelf beïnvloeden. Daarnaast beschikt de Pachinko game steeds vaker over bonus games die gespeeld kunnen worden zodra je met jouw balletje in een van de gaten terecht weet te komen. Deze bonusgames hebben vaak veel gelijkenissen met de fruitautomaten. Er zijn bijvoorbeeld bonusgames waarbij drie van dezelfde icoontjes langs elkaar dienen te komen staan. Zodra het je lukt om een juiste combinatie te krijgen van iconen zul je extra ballen ontvangen.

Terug naar Vrijetijd & uitgaan
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: