KlussenKlussen

Zo koop je voordelig een IPhone

Wij mannen houden nu eenmaal van twee zaken; gadgets en gemak. Dit is wellicht ook de reden dat wij al jaren verslingerd zijn aan de IPhone. Er gaat niks boven het besturingssysteem van Apple en je weet zeker dat je altijd alle populaire apps kunt downloaden. Ook de synchronisatie met je andere apparaten is ideaal, en dan hebben we het nog geen eens over de AirPods gehad die je van de beste kwaliteit muziek voorzien. Er is echter ook wel een nadeeltje te bedenken aan deze gadget; De kosten. We weten allemaal dat Apple producten duur zijn en zelden in de aanbieding. Dit is Apple zich ook wel bewust en zij creëren dan ook voordeligere opties. Daarnaast zijn er ook nog andere trucs te bedenken om de kosten te beperken. Hoe je toch voordelig een IPhone aanschaft én een Apple’tje voor de dorst behoudt? Een aantal tips op een rij.

Kies je lijn

Apple heeft verschillende lijnen en versies inmiddels op de markt gebracht. Van de IPhone 12 tot de IPhone X, zo is er inmiddels ook de SE lijn verkrijgbaar. De SE lijn is over het algemeen een voordeligere uitvoering van de andere IPhones maar wel voorzien van de topkwaliteit die je van Apple gewend bent. Ook het besturingssysteem en de apps zijn hetzelfde, maar het beeldscherm is vaak iets kleiner en de camera heeft minder uitgebreide opties. Verschillen die je bijna niet opmerkt, maar wel in de portemonnee voelbaar zijn. De Iphone se 2022 is het nieuwste voorbeeld hiervan. Topkwaliteit voor een zachter prijsje.

Geen tweedehands maar refurbished

Tweedehands een IPhone kopen blijft een risico. Soms kom je té mooie deals online tegen op bijvoorbeeld Marktplaats, zeer verleidelijk om te kopen. Maar realiseer je wel dat de gebreken niet altijd zichtbaar zijn. Een slechte batterij of gecrashte software kunnen prima in een glimmende IPhone zitten. Met refurbished IPhone kopen loop je dit risico niet.

De Iphone 11 refurbished bijvoorbeeld is een niet van nieuw te onderscheiden IPhone maar tegen een veel aantrekkelijker tarief. Bij refurbished heeft een expert er eerst nog naar gekeken, en daardoor durven veel refurbished aanbieders zelfs garantie af te geven. Ohja, en je bent ook nog duurzaam bezig.

De tweede ronde

Naast dat je na je contractperiode een nieuw abonnement aanschaft met nieuw toestel, is het ook een optie om je toestel nog een ronde mee te laten gaan. Door een Sim-only abonnement af te sluiten bespaar je je vaak honderden euro’s per jaar. Wanneer je kiest voor een flexibel abonnement kun je deze opzeggen zodra je wél een nieuw toestel nodig hebt. Tot die tijd ben jij extra voordelig uit.
Kortom, in tijden van minder budget hoef je geen concessies te doen qua telefoon. Het gaat erom dat je de slimme trucjes kent. Zo blijft jij gewoon altijd in de lucht met je favoriete toestel!

Terug naar Techniek
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: