KlussenKlussen

Zo haal je nog meer uit je professionele carrière

Raak je uitgekeken op je huidige functie, of ben je om andere redenen toe aan een volgende stap in je professionele carrière? De krapte op de arbeidsmarkt maakt het interessant om juist in deze periode van baan te wisselen. Mocht een nieuwe functie niet bevallen, dan heb je door het grote aantal vacatures al snel weer een nieuwe baan gevonden. Hoe vind je een functie die past bij je interesses en ambities? Wat zijn voor jou de belangrijkste eigenschappen van een werkgever? Wens je bijvoorbeeld veel autonomie bij de uitvoering van je werk, is een nauwe samenwerking met collega’s belangrijk, enzovoorts. Wij vertellen je meer over de wijze waarop je alles uit je professionele carrière haalt.

Maak voor jezelf een schets van de ideale baan

Een goed startpunt voor een volgende stap in je carrière is het uitwerken van een schets van de voor jou ideale baan. In de inleiding van dit artikel werden al enkele punten genoemd die je hierbij mee kunt nemen. Wat is autonomie en is het voor jou belangrijk? Mogelijk wens je in plaats van autonomie juist een actieve coaching van een manager of senior collega? Het zijn vragen die je jezelf kunt stellen.

Kijk bij het schetsen van de ideale baan niet alleen naar de mate van autonomie of coaching, maar bijvoorbeeld ook naar de samenstelling van een team. Vind je het prettig om in een groot team te werken? Zoek je naar een relatief kleine organisatie met teams van hooguit vijf of zes personen? Het bepaalt bij wat voor type werkgever je straks op zoek kunt gaan naar een volgende baan.

Stippel het pad van jouw professionele carrière uit

Neem bij het uitwerken van de beschrijving van je ideale baan ook je persoonlijke ambities mee. Wil je bijvoorbeeld solliciteren op een leidinggevende functie? Zoek je naar een baan met een groot aantal (interne) groeimogelijkheden? Mogelijk wil je in plaats van promotie maken juist solliciteren op een baan, waarbij je werk uitvoert dat je al goed kunt. Een fijne oplossing als je het een aantal jaar iets rustiger aan wilt doen.

Voer een eerste kennismakingsgesprek met potentiële werkgevers

Veel werkgevers bieden je de mogelijkheid om eerst informeel kennis te maken onder het genot van een kop koffie of thee. Het biedt je de kans om te kijken in welke mate een potentiële werkgever bij je past, zonder dat dit direct betekent dat je moet solliciteren op een functie. Informeer naar de mogelijkheden van deze partij, kijk naar de sfeer op de werkvloer, let op de kleding die men draagt en het hetgeen dit zegt over een organisatie, enzovoorts. Ben je na een eerste kennismakingsgesprek enthousiast? In dat geval kun je alsnog solliciteren op de functie die jou het meeste aanspreekt. Door bij meerdere organisaties langs te gaan krijg je een goed beeld van de verschillen tussen deze partijen.  

Kijk ook naar de interne kansen om je carrière een impuls te geven

Niet altijd is solliciteren op een nieuwe baan de beste optie om je professionele carrière een boost te geven. Mogelijk bevalt je huidige werkgever goed en worden er intern kansen geboden om de volgende stap te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een opleiding te volgen. Er zijn veel werkgevers die een opleidingsbudget bieden aan medewerkers. Zo hebben ze de mogelijkheid om bestaande kennis uit te diepen of juist te verbreden. Ook wanneer men omscholing overweegt om een andere interne functie te kunnen vervullen, kan dit opleidingsbudget gebruikt worden bij veel partijen. Informeer eens bij je manager welke mogelijkheden jouw organisatie biedt.

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: