KlussenKlussen

Zo promoot je je evenement

Het organiseren van een event brengt veel voorbereiding met zich mee. Er zijn veel facetten waar rekening mee moet worden gehouden. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid en op tijd te beginnen, zo voorkom je stress en last minute werk. Pak het evenement dus goed en tijdig aan, in deze blog lees je hoe je dit doet.

Plan alles uit

Wat misschien wel vanzelfsprekend is maar super belangrijk, is het plannen van begin tot einde. Niet alleen de dag of dagen van het evenement, nee vanaf vandaag tot na het evenement ga je alles plannen. Van te voren heb je namelijk een duidelijk beeld van alles wat er moet gebeuren. Ga dus nu al samen zitten, kijk wat er moet gebeuren en hang hier een datum aan. Op deze manier heb je een duidelijk overzicht van wat wanneer af moet zijn. Deze planning kun je dus als leidraad gebruiken in de komende periode. Belangrijk is dat je deze planning wel handhaaft. Het is niet bevorderlijk voor je voorbereiding om achter te lopen op je planning.

Promotie in de buurt

Uiteraard wil je dat je evenement druk bezocht wordt. Daarom is promotie ontzettend belangrijk. Om een zo groot mogelijke groep te bereiken is het slim om social media in te zetten. Kijk natuurlijk eerst naar de doelgroep die je wil bereiken voor je evenement. Als je dit helder in kaart hebt gebracht kun je gericht gaan targeten op deze doelgroep. Verder is het belangrijk om gasten, sponsoren en andere belangrijke mensen persoonlijk uit te nodigen. Dit kun je doen door ze een persoonlijke uitnodiging per post te sturen. Verder kun je in de buurt van je event zelf promotie maken voor het evenement. Denk bijvoorbeeld aan abri borden langs de weg of laat een vlag bedrukken met het logo van je event. Een andere goede promotie is stickeren. Laat duurzame stickers drukken en plak ze op drukbezochte plekken.

Locatie

Ben je nog steeds op zoek naar een geschikte locatie voor je evenement? Kijk dan eerst naar je wensen. Wil je graag dat het evenement buiten plaatsvindt. Kijk dan wat de mogelijkheden zijn bij bijvoorbeeld sportverenigingen of bij boeren in de wei. Wil je liever dat je event warm en droog is, ga dan op zoek naar feestzalen in de buurt. Hier zijn er namelijk genoeg van.

Finishing touch

Bij een geslaagd event gaat het vaak om de details wat het event goed maakt. Je wilt namelijk dat mensen het naar hun zin hebben en het liefst volgend jaar weer komen met al hun vrienden en kennissen. Daarom moet je finishing touch goed zijn. Kijk naar details die het evenement uniek maken. Zo kun je bijvoorbeeld polsbandjes bedrukken met de naam van je evenement, of merchandise maken die mensen kunnen kopen. Dit soort kleine details maakt dat een event er goed georganiseerd uit ziet.

Tip: Documentair alles! Wanneer je event geslaagd is, is het mooi om terug te blikken naar die dag. Documentair daarom alles zodat je een toffe aftermovie kan maken van je event. Op naar het volgende evenement!

Terug naar Vrijetijd & uitgaan
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: