KlussenKlussen

Cryptocurrencie kan gezien worden als een virtuele munteenheid.

Deze munten zijn ondergebracht in een online netwerk dat speciaal is ingericht. Binnen dit netwerk wordt de virtuele munt gedekt middels achterliggende waardes. De waarde van de munt is gebaseerd op het bedrag dat door mensen geïnvesteerd wordt in de munt. Momenteel zijn er nog geen overheidsorganen of centrale banken die werken met een cryptocurrencie. Dit heeft als gevolg dat deze vorm van  handel tot nu toe uitsluitend online plaatsvindt. Dit heeft als gevolg dat er geen online manipulatie kan plaatsvinden.

Blockchain technologie

De handel in cryptovaluta wordt als het ware gereguleerd middels de blockchain technologie. De blockchain is in principe een grote database waarin alle crypto transacties staan weergegeven. Doordat de blockchain meerdere malen per uur wordt bijgewerkt kunnen telkens de meest recente transacties worden ingezien. Deze transacties worden 'block' genoemd en doordat deze aaneensluitend op elkaar plaatsvinden is de naam blockchain ontstaan.

Maak kennis met de Bitcoin

De Bitcoin stamt af uit 2008 en is in principe een vrij recente uitvinding. Na een wat stroeve start is de Bitcoin inmiddels sterk gegroeid. Na de introductie was er namelijk nauwelijks tot geen interesse in het product. Dit resulteerde logischerwijs ook in een waarde die vrijwel gelijk was aan nihil. Naarmate de jaren vorderde en de technologie toenam werd ook de interesse voor de Bitcoin groter. Dit had als gevolg dat het aantal mensen dat besloot te investeren in de crypto eenheid sterk toenam.  Dit heeft er weer toe geleidt dat vandaag de dag diverse bedrijven gebruikmaken van de munt in de vorm van betaalmiddel. Ondanks het feit dat de munteenheid de afgelopen jaren een sterke groei heeft doorstaan is er sprake van een onvoorspelbare toekomst voor de cryptocurrencie.

Benieuwd naar de handelsmogelijkheden van cryptovaluta? Lees meer over cryptovaluta via het Web wallet portaal. Hier vind je een handig stappenplan voor handelen in cryptovaluta en reviews van crypto exchanges / wallets.

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: