KlussenKlussen

Tips voor het kiezen van een trouwpak

Ga jij binnenkort trouwen en ben jij nog niet klaar voor de dag van je leven? Wij helpen jou graag met het uitzoeken van een trouwpak. Het blijft immers een moeilijke keuze en het moet in een keer goed gaan. Het is namelijk de bedoeling dat je maar een keer trouwt in je leven. Wij helpen jou daarom graag en geven hier een paar adviestips waar je over na kan denken bij het kiezen van een trouwpak

De juiste maat is belangrijk

Soms zie je wel eens van die video’s waarbij het pak van de man simpelweg te groot is en dit ziet er niet uit. Het ziet er uit als goedkoop en vele mensen zien dan iets negatiefs, terwijl ze positief moeten zijn. Zorg ervoor dat het pak past en desnoods moet je kiezen voor een maatpak

Een kleurtje mag gewoon

Je ziet tegenwoordig steeds meer kleur bij de bruidegom en dat mag. Waar eerst vaak voor Zwart of grijs werd gekozen, komen er steeds meer kleuren aanbod. Doe wat je zelf leuk vind, maar zorg dat het past bij jouw persoonlijkheid. Jij moet er in stralen en niet iemand anders. Denk eens aan kleuren als een donkerrood en donkergroen of wit en blauw. Zorg wel dat je het thema terug kan koppelen aan je kleur, want je wilt niet dat het vloekt. 

Seizoensgebonden

Er zijn vier soorten seizoenen, maar hiermee wordt eigenlijk het winterseizoen en het zomer seizoen bedoeld. Het is namelijk dat een bepaalde kleur of stof beter staat in de winter of juist in de zomer. Vraag dit altijd even na aan de kleermaker, die meer verstand heeft van allerlei pakken. 

Verschillende stoffen

Een pak is niet enkel gemaakt van een stof, nee er zijn tig soorten stoffen die gebruikt kunnen worden voor een pak. Elke stof zal anders zitten en ook qua maat kunnen hier verschillen inzitten. Het belangrijke is door te vragen van welke stof het pak is gemaakt en wat de voor en nadelen hiervan zijn. Luister ook goed naar het advies want je wilt wel een goed stof hebben, voordat je daar aan gaat irriteren en niet meer terug kan. 

Accessoires

Een onderdeel wat niet kan missen bij een pak, de accessoires. Een pak is niet alles, dit moet gecombineerd worden met een mooie overhemd, een bijpassende stropdas of strik en een paar prachtige chique schoenen. Wij adviseren ook om een mooie horloge erbij om te doen. Dit straalt namelijk veel klasse uit. Als je het echt wil afmaken kun je ook een zakhorloge erbij doen en dan krijg je een stijl als bij de Peaky Blinders. 

Op tijd beginnen

Het klinkt misschien logisch maar toch willen wij dit even duidelijk aankaarten. Begin op tijd en voorkom problemen. Vaker is het zo dat een pak nog aangepast kan worden en dit kost tijd. Als je ruim van te voren dit laat doen, hoef je ook niet te stressen. Kijk bijvoorbeeld al op tijd voor jouw trouwpak en maak foto’s waarmee je kunt vergelijken. Neem de tijd hiervoor en bezoek verschillende mancaves en drink alcohol. Maak er af en toe een uitje van en het belangrijkste, geniet ervan!

Terug naar Fashion
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: