KlussenKlussen

Wanneer je graag je risico wilt spreiden is het handelen in CFD een vrij snelle en bovendien veilige wijze van geld beleggen.

Met name doordat er op vrij snelle wijze geld verdiend kan worden is het onder vele handelaren een populaire vorm van beleggen. CFD is een afkorting die staat voor Contract For Difference.

Wat zijn CFD's?

Je zult het je zelf vast wel eens hebben afgevraagd: 'Wat zijn CFD's?'. Mannenbrandstof gaat het je nu haarfijn uitleggen. Het CFD beleggen wordt namelijk gekenmerkt door de hefboom die gebruik wordt. Middels handel in waardepapieren kan er veel geld worden verdiend met een hefboom. Dankzij de hefboom is het mogelijk om met een relatief klein bedrag te handelen en uiteindelijk een hoge winst te genereren. Doordat CFD's doorgaans niet op uitsluitend één aandeel worden belegd kun je het risico als het ware verspreiden. Zodoende is het CFD beleggen met name interessant voor de beginnende belegger die nog niet over voldoende informatie beschikt.

De kosten

Geld beleggen brengt logischerwijs ook kosten met zich mee. De kosten die gemaakt worden bij het beleggen in CFD's worden middels een commissie, spread en in sommige gevallen financiële kost. Echter liggen deze kosten bij het beleggen in CFD vele malen lager dan bij het traditioneel beleggen. Dit omdat de kosten die gemaakt worden bij het CFD beleggen samenhangen met de belegging die wordt gemaakt. Deze kosten worden berekend middels de reeds genoemde spread. Deze spread heeft betrekking op het verschil tussen de koop- en verkoopprijs van de CFD en is direct zichtbaar.

Nog meer weten over CFD's? Bezoek het Cfd online portaal. Hier vind je ook reviews van cfd brokers.

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: