KlussenKlussen

De praktische waarde van een draagarmstelling

Heb je meer opslagruimte nodig? Dan is het verstandig om te kiezen voor een draagarmstelling aangezien je hiermee ervoor zorgt dat er voldoende opslagruimte ontstaat. Een draagarmstelling bestaat immers uit meerdere stellingen waar je voldoende materialen in kwijt kan. Op deze manier heeft een draagarmstelling een grote praktische waarde bij de opslag van klein materiaal. Een draagarmstelling is tevens ideaal voor de opslag van groot materiaal, denk hierbij aan constructieonderdelen en lange goederen. De draagarmstellingen bestaan immers uit verschillende afmetingen en draagvermogens.

Opties bestuderen

Bij het kopen van een draagarmstelling is het belangrijk om de opties te bestuderen. Denk hierbij aan de optie om een draagarmstelling aan te schaffen waar je specifiek langere materialen in kwijt kan. Er zijn tevens dubbelzijdige of enkelzijdige draagarmstellingen beschikbaar. Op basis van jouw materiaal kan je besluiten welke draagarmstelling het beste is. Een andere optie bestaat uit het kiezen voor een licht, medium of zware draagarmstelling of een bandenstelling.

Lichte en zware draagarmstellingen

Met een lichte draagarmstelling wordt een draagarmstelling bedoeld die voornamelijk geschikt is voor licht materiaal dat tevens vrij kort is. Denk hierbij aan materiaal met een lengte van 2 tot 2,5 meter. Daarnaast is het draagvermogen van een lichte draagarm zo’n 200 kilogram. Voor een medium draagarm geldt dat er sprake is van 2,5 tot 3 meter aan lengte en 360 tot 450 kilogram aan gewicht. Bij een zware draagarminstelling is er sprake van vier tot vijf meter aan lengte en een gewicht van 650 kilogram per arm.

Beschadigingen in de opslagruimte voorkomen

Bij de opslagruimte is het van belang om beschadigingen te voorkomen aan de hand van voldoende kennis over het materiaal. Indien je bekend bent met de lengte en het gewicht van het materiaal ben je immers in staat om tot een praktische indeling van de ruimte te komen. Daarnaast zijn er voldoende extra accessoires die je aan kan schaffen om schade aan de omgeving te voorkomen.

Terug naar Techniek
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: