KlussenKlussen

Wanneer je besluit zelf je auto te gaan verkopen om er vervolgens een nieuwe droombolide voor aan te schaffen, is het natuurlijk fijn wanneer je een zo hoog mogelijke prijs hiervoor krijgt. Voordat je hem online of offline in de verkoop gooit, is het aan te raden een aantal zaken te regelen of te verbeteren. Dit zorgt er namelijk voor dat je auto acuut meer waard wordt. Welke stappen slim zijn om te zetten?

Poetsen 2.0

Om je auto écht er goed uit te laten zien, is het aan te raden de auto te laten poetsen door een professioneel bedrijf. Deze halen er niet alleen een sopje met water en zeep overheen, maar laten hem echt blinken dat je ogen er pijn van gaan doen. Denk aan speciale waxen en doekjes. Ook kunnen ze kleine beschadigingen weghalen met speciale coatings.

De binnenkant

Ook wanneer je geen huisdieren in je auto vervoert of er in rookt, kan het zo zijn dat er een luchtje blijft hangen in je auto. Je auto van binnen even goed laten reinigen door een speciaal bedrijf zorgt ervoor dat het interieur er weer als nieuw uitziet. Waar je dat kan doen? Een auto interieur reinigen in Amsterdam is al snel gefikst. Je zult verstelt staan van het resultaat en je auto bijna niet meer willen verkopen.

Pimp my ride

Je auto ziet er waarschijnlijk al prachtig uit, maar er zijn altijd details die beter kunnen. Daarom is wat accessoires toevoegen aan je auto een slimme set. Dit zorgt ervoor dat hij net een luxere uitstraling krijgt, denk aan nieuwe velgen of nieuwe matjes bij de voeten. Het zijn vaak net die details die ervoor zorgen dat dat bod net wat hoger is.

Tip: zelf een auto kopen? Misschien is een aankoopkeuring een goed idee. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Goede foto’s

Zet je je auto op marktplaats? Dan is het aan te raden om goede foto’s te (laten) maken. Dit geeft een eerste indruk en we weten allemaal dat die superbelangrijk is. Kies ook een goede achtergrond of omgeving. Heb jij een stoere jeep? Ga dan voor een bosrijke omgeving. Juist een stadsauto? Ga dan voor de urban vibe!

Kortom, een auto zelf verkopen is een aanrader maar doe dit niet impulsief. Door vooraf een paar zaken te regelen zorg je ervoor dat het net iets meer glimt dan dat het al deed. Dit doet de prijs aardig opdrijven en kan er net voor zorgen dat jij wat voordeliger in je droomauto rond kan rijden. Succes!

Terug naar Auto's
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: