Uw advertentie hier?

Hoe word je de klusser van je huis?

Kan jij een wc ontstoppen? Kan jij een lampje vervangen? Kan jij een gebroken voorwerp weer in elkaar zetten? Is het antwoord nee? Zorg dan dat dit wel gaat lukken in de toekomst met onderstaande tips. Je kunt zo de klusser van je huis worden en zorgen dat alles tip-top in orde is in je huis. Zo hoef je ook niet langer een klusser in te huren om de kleine klusjes in je huis op te lossen.

Wc-verstopping

De ouderwetse methode om een wc te ontstoppen is met een rubberen wc-ontstopper. Plaats de ontstopper over de afvoer van de wc, maar zorg dat er geen wc papier in de weg zit. Druk de ontstopper stevig aan zodat hij vacuüm zuigt. Hierna kan je hem met een krachtige beweging lostrekken. Herhaal het proces totdat elk stukje verstopping weg is. Om de wc te ontstoppen kan je ook een wc borstel gebruiken. De eerste stap is om de wc door te trekken zodat er water omhoog komt. Als het water omhoog is gekomen moet je de borstel snel op en neer bewegen om het water weg te pompen. Je kunt ook met baksoda en natuurazijn de wc ontstoppen of met afwasmiddel en kokend water.

Elektriciteit plaatsen

Elektriciteit plaatsen is een klus die niet veel mensen kunnen uitvoeren. Toch is het handig om deze klus zelf te kunnen doen. Als je elektriciteit wilt plaatsen moet je beginnen met een elektriciteitsplan te maken. Kijk waar je de stopcontacten wilt plaatsen en of dit überhaupt wel mogelijks is. Daarna kan je beginnen met aftekenen. Met de plattegrond in je achterhoofd teken je de sleuven en inbouwdozen af. In de inbouwdozen komen de schakelaars en stopcontacten. De sleuven dienen om de bekabeling weg te werken.

Verfklusjes

Je moet op een aantal zaken letten als je de muren van je huis wilt verven. Verder moet je ook een aantal materialen aanschaffen. Je hebt natuurlijk verf nodig. Verder heb je een kwast, verfroller of verfspuit nodig. Welke verfmaterialen je moet gebruiken hangt af van welk gedeelte van de muur je moet verven. Voordat je gaat verven moet je de muren controleren. Je kunt het beste op elke muur even zachtjes kloppen om te checken of deze hol is of niet. Als een muur gepleisterd is dan moet je de muur controleren door erover te vegen of er zachtjes over te krabben. Als je de oude verf makkelijk eraf krabt dan moet je eerst deze laag verwijderen voordat je begint met schilderen.

Zorg dat je altijd in staat bent om de kleine klusjes in je huis op te lossen met bovenstaande technische tips.

Terug naar In en om het huis
Kentekencheck Carfix