Uw advertentie hier?

Een gaming PC laten bouwen

Droom jij van de ultieme gaming PC? Weet dan dat je deze zowel kant en klaar kunt kopen als op maat kunt laten bouwen. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Veel computerwinkels stellen zogeheten prebuilt game PC’s samen, welke voldoen aan de eisen die de meeste gamers aan een dergelijke gaming PC stellen. Heb jij toch liever wat andere onderdelen? Dan kun je een gaming computer bouwen die precies aan jouw wensen en eisen voldoet.

Waarin verschilt een gaming PC van een normale computer?

Vraag je je af waarom het interessant is om een gaming PC te kopen? Logisch. Er zijn genoeg mensen die er nog nooit van gehoord hebben, en die echt niet weten wat het verschil is tussen een game computer en een normale… Een game PC is ontwikkeld om zoveel mogelijk te genieten van alle aspecten van het gamen. Hij is een stuk sneller dan een normale PC, waardoor beelden vloeiend worden weergegeven. Daarnaast is de videokaart beter, de SSD, en zit er doorgaans een groter werkgeheugen in. De videokaart is in feite het belangrijkst, want deze zorgt ervoor dat je een groot aantal frames per seconde kunt weergeven. Dit maakt de game-ervaring optimaal.

Een goede processor

Nog een onderdeel dat van groot belang is in elke game PC is de processor. Dit is als het ware het onderdeel dat ervoor zorgt dat de game ‘gestuurd’ wordt. Je kunt daarbij denken aan het online kunnen spelen met je vrienden, het spelen tegen computergestuurde tegenstanders, hoe een kogel die je geschoten hebt door de ruimte beweegt, al dit soort dingen. De processor zorgt ervoor dat alles er realistisch uitziet, maar ook dat de hele game correct verloopt, of je nu met vrienden of in je eentje speelt.

Game PC’s zien er veel mooier uit

Is het jou al eens opgevallen dat professionele gamers super mooie computers hebben? Normale computers zien er echt niet zo flitsend uit. Ze hebben heen verlichting, het scherm is vaak wat kleiner (niet altijd), en de resolutie van het scherm is ook niet fantastisch. Bij een game PC is dat wel anders. Of je nu kiest voor prebuilt game PC’s of een gaming PC laten bouwen wilt, het scherm is altijd een pareltje op zich. Daarmee vergroot je niet alleen het plezier dat je aan het gamen beleeft, maar ziet je hele gameplek er ook nog eens een stuk flitsender uit. Of het nu je bureau, je tv-meubel of een andere plek betreft, een echte game PC ziet er toch net wat lekkerder uit!

Wat betaal je voor een echte game PC?

Heb jij besloten dat je een echte gaming computer bouwen wilt? Dan kun je dat uitbesteden aan een computerwinkel, maar de echte nerd bestelt zelf de onderdelen en zet hem thuis in elkaar. Bedenk je wel dat dit specialistische kennis vereist, dus doe dat alleen als je zeker weet dat je het kunt. Wat je voor een gaming PC betaalt is zeer divers. Je hebt namelijk al een exemplaar voor enkele honderden euro’s, maar kunt ook gerust 3000 euro uitgeven. Daarbij geldt uiteraard: hoe duurder, hoe beter de kwaliteit van de computer. Spaar liever even door voor een super de luxe exemplaar, dan dat je bespaart op je game PC en er uiteindelijk niet 100% blij mee bent.

Terug naar Techniek
Kentekencheck Carfix