KlussenKlussen

Waar moet je op letten als nieuwe horecaondernemer?

Ben jij van plan om binnenkort een horeca zaak te openen of ben jij juist al begonnen. Heb jij wel al een ondernemersplan geschreven? Wij helpen jou graag een handje op weg met een paar aspecten die belangrijk zijn om te doen. Wanneer jij een plan hebt geschreven, is het ook handig om hier aan te houden. Zorg dat je bedrijfspand op een goed bereikbare locatie ligt. Mensen moeten immers naar jou toe kunnen komen. 

Zoeken en aanvragen van hulp 

De eerste aspecten die je direct moet doen zijn onder andere het zoeken van een financiering. Hiermee zorg je voor een beter startkapitaal en dan is jouw overlevingskans groter. Het is ook handig om dan meteen een goede boekhouder te vinden. Deze zorgt ervoor dat je geld niet in een maand op is. Schrijf jezelf ook even direct in op de Kamer van Koophandel. Dit kost eenmalig €50. Als je dat hebt gedaan, kun je rechtsgeldig bedrijf beginnen. Daarna kun je direct om tafel met een verzekering. Ga op zoek naar meerdere verzekeringen en vergelijk met elkaar. Probeer het beste eruit te halen. Naast de verzekering is het ook belangrijk dat je direct vergunningen aanvraagt. Je kunt zonder vergunning niet open gaan als horecaondernemer. (De belangrijkste vergunning is de alcoholvergunning!)

Het bedrijf 

Wanneer je bezig bent, kun je ondertussen ook aan de onderstaande aspecten beginnen. Zorg wel dat je vergunning, verzekering en financiering goed wordt geregeld. Het scheelt namelijk veel als je deze aspecten klaar hebt. Dan komt het bedrijf vanzelf wel goed. Wees in ieder geval creatief. Als eerste is natuurlijk de stijl van inrichting zeer belangrijk. Het moet een extra waarde brengen aan jouw concept. Denk hierbij ook aan formele en informele taferelen. Denk hierbij aan jouw doelgroep en doe onderzoek. Daarnaast is het belangrijk dat je de keuken goed inricht. Dit is het pareltje van het bedrijf. Is het eten goed, zijn de klanten tevreden. Daarom is fatsoenlijke, kwalitatieve horeca apparatuur kopen noodzakelijk.

Zoek de juiste hulp

Als je dat hebt, kun je personeel en leveranciers gaan regelen. Zorg ervoor dat de leveranciers bij jou concept past en dat het uitsluitend verse (streek) producten levert. Naast eten heb je ook een vergunning aangevraagd voor alcohol te schenken. Denk goed na over het menu en baseer daar al je producten op. Wees hierbij zorgvuldig, het kan de sleutel tot succes zijn. Naast de leveranciers heb je personeel nodig. Zorg voor personeel die jouw concept uit kan stralen. Zij zijn de vertaling van jouw bedrijf samen met het eten. Deze combinatie moet goed zijn. 
Onthoud altijd goed: Als jouw eten goed is, dan krijg je vanzelf klanten. De beste reclame is mond-tot-mond reclame. Daarnaast is het altijd handig om online en offline marketing te hanteren, maar focus voornamelijk op het eten en drinken. Dat is het belangrijkste van allemaal en de rest komt vanzelf. 

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: