Uw advertentie hier?

Slacklining tips voor beginners

Slacklinen is een activiteit die je bijna overal kunt doen, maar het is het beste om je slackline op te zetten in een gebied met een vlak oppervlak dat vrij is van obstakels. Op deze manier heb je meer ruimte om te oefenen en blijft de lijn nergens achter hangen. Je hebt ook toegang nodig tot enkele bomen of palen, zodat je elk uiteinde van de slackline veilig kunt bevestigen. Zodra je ankerpunten zijn ingesteld, hoef je alleen maar op het ene uiteinde van de lijn te stappen. Loop dan geleidelijk zo ver mogelijk naar voren voordat je weer terug gaat. Maak je geen zorgen als het in het begin wiebelig aanvoelt, want dat is normaal. Probeer je evenwicht te bewaren.

Weet hoe je je lijn moet opzetten

De meeste mensen die nog nooit slacklining gedaan hebben, denken dat het opzetten van een lijn net zo eenvoudig is als het lopen over een boomstam. Je wilt er echter zeker van zijn dat je het correct doet, zodat je geen risico loopt op letsel of schade aan je uitrusting. Als slacklinen nieuw voor je is, kun je het beste de juiste veiligheidsuitrusting hebben die je in een klimwinkel kunt kopen. Op deze manier ben je er zeker van dat je bij elke val vrij geen ernstige verwondingen oploopt.

Kies een slackline met voldoende lengte

Je moet een slackline set kiezen die voldoende lang is om je lengte en de lengte van andere mensen die hem gaan gebruiken aan te passen. Dit is vooral belangrijk als je lang of groot bent of als je van plan bent om je slackline buiten te gebruiken in gebieden met meer wind, zoals bij bomen en andere natuurlijke elementen. Als je een complete set koopt, zorg er dan voor dat deze meerdere ankerpunten en lengtes van de lijnen bevat, zodat je het voor verschillende doeleinden kunt aanpassen.

Goed schoeisel is belangrijk

Het is belangrijk om voor je voeten te zorgen als je aan het slacklinen bent, vooral als de activiteit nieuw voor je is. Wanneer je een paar schoenen uitkiest om te slacklinen, zorg er dan voor dat ze een goede grip hebben en niet wegglijden op de lijn. Als het tijd is om een ​​paar schoenen uit te zoeken en je klaar te maken om te gaan slacklinen, kan het moeilijk zijn om te kiezen tussen te zwaar en te licht schoeisel.

Terug naar Vrijetijd & uitgaan
Kentekencheck Carfix