KlussenKlussen

3 manieren om jouw eerste auto aan te schaffen!

Ben je de ritjes op de fiets (in de regen?) misschien wel al jaren helemaal beu en wordt het tijd voor jouw allereerste auto? Of heb je net je rijbewijs gehaald en mag je – lucky you – een auto uitzoeken van jouw ouders? Of heb je net maanden gespaard van je eerste lonen en is het nu tijd om het eerste wagentje aan te schaffen? Hoe je het ook went of keert, het kopen van je eerste auto is een heugelijk moment! Maar hoe kom je nou tot jouw perfecte eerste auto? Lees maar snel met ons mee, want er zijn meerdere manieren voor!

Marktplaats

Hoewel je Marktplaats wellicht alleen kent van het ophalen van een tweedehands bank, een telefoon of een computerscherm, kan je op dit platform terecht voor veel grotere aankopen; zo ook voor auto’s. Wie op Marktplaats op zoek gaat naar een auto zal waarschijnlijk een hoop particuliere verkoop tegenkomen, op zich niks mis mee, als de auto maar wel gekeurd en gecheckt is! Maar wist je dat er ook veel autodealers en garages zijn die via Marktplaats hun auto’s traden? Geeft misschien een wat prettiger gevoel voor de afhandeling én kwaliteit van de (verkoop van) de auto… de keuze voor particulier of een garagehouder is natuurlijk helemaal aan jou!

Wagenparq

Een andere optie om jouw eerste auto aan te schaffen is door deze te laten importeren vanuit Duitsland, wat waarschijnlijk geld zal schelen onderaan de streep! Er zijn veel bedrijven (zoals wagenparq.nl) waarbij je je aan kan melden. Je kan bij zo’n bedrijf een offerte aanvragen als je een bepaalde auto op het oog hebt; het bedrijf zal op zoek gaan naar deze auto bij een Duitse dealer en deze importeren. De auto zal door zo’n bedrijf volledig rijklaar (én met Nederlands kenteken) worden geleverd; je hoeft je dus in ieder geval nergens zorgen om te maken!

Tip: met een aankoop keuring van een derde partij ben je altijd zeker van een goede aankoop!

De garage zelf

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om gewoon naar de plaatselijke garagehouder of autodealer gaan om daar een zoekopdracht uit te zetten. De dealer of garagehouder zal het aanbod in omgeving in de gaten houden en je op de hoogte houden wanneer jouw gewenste auto beschikbaar is. Wanneer je er dan inderdaad voor kiest om deze auto aan te schaffen zal de autodealer zorgen dat deze auto gekeurd, gepoetst en gecheckt voor je klaar staat; klaar voor de eerste kilometers in jouw eerste auto!

Terug naar Auto's
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: