KlussenKlussen

Zo kun je van tv en internet provider overstappen

Je tv en internet maken het huis. Niets is zo fijn als thuis genieten van supersnel internet en tv. Soms kan het zo zijn dat je niet tevreden bent met de internetsnelheid, of dat je wilt overstappen naar alleen internet bijvoorbeeld. Sommige mensen denken dat het lastig is om je pakket voor tv, bellen en internet zomaar aan te passen. Vooral om over te stappen naar een andere provider lijkt een hele klus. Je kan echter simpel en online overstappen van provider zonder dat het veel werk kost. Hieronder lees je hoe je kan overstappen en het juiste pakket kiest. Lees verder!

Check en vergelijk online

Online vindt je services aan om verschillende providers met elkaar te vergelijken. Je kan meestal via een formuloer invullen op welke postcode je woont en wat je huisnummer is. Vervolgens krijg je overzichtelijk alle opties te zien. Het is afhankelijk van de regio waar je woont welke opties voor tv, bellen en internet er zijn, daarom is het belangrijk om eerst de check te doen. Vervolgens kun je alle aanbiedingen aankruisen die je goed lijken en deze met elkaar vergelijken op de site. Zo zie je in één oogopslag de verschillen en overeenkomsten tussen pakketten en kun je een goede keuze maken zonder dat je zelf veel moet uitzoeken. Wil je bijvoorbeeld minimaal een bepaalde snelheid van het internet om spellen op je spelcomputer snel met anderen te kunnen spelen en wil je in je tv pakket bijvoorbeeld ook voetbal.

Een nieuw pakket aanvragen

Wanneer je hebt gezien dat een ander pakket in jouw geval beter zou werken, kun je kiezen om de overstap te maken. Dit kun je online doen. Je geeft de startdatum op wanneer je jouw nieuwe pakket in wilt laten gaan. Alle providers zijn aangesloten bij de service die het overstappen makkelijk maakt.

Overstappen bij een verhuizing

Wanneer je een contract hebt afgesloten met een provider, kun je deze niet zomaar opzeggen. Je kan dat een boete krijgen wegens het breken van het contract. Echter, wanneer je verhuist kan je hier een uitzondering voor krijgen. Natuurlijk kun je kiezen voor een pakket dat maandelijks opzegbaar is, waardoor je elke maand zonder het contract te breken kan besluiten om over te stappen naar een ander pakket of andere provider.

Terug naar In en om het huis
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: