KlussenKlussen

Goede tips om makkelijker geld te sparen

Wil jij graag sparen maar lukt het je tot nu toe nog niet zo goed? Geld sparen is natuurlijk altijd fijn, waardoor het goed kan zijn om mee aan de slag te gaan. Als het je tot nu toe nog niet echt is gelukt om veel te sparen, is het goed om daar verandering in proberen te brengen. Er zijn een aantal tips die jou erbij kunnen helpen om in de toekomst makkelijker geld te sparen. Benieuwd naar deze tips? Lees dan gauw verder, wij zetten ze hieronder voor je op een rij.

Sparen met een doel

Zomaar geld sparen gaat vaak een stuk lastiger dan sparen als je een doel hebt. Het is daarom goed om vooraf te bedenken waarom je graag wilt sparen. Wil je geld sparen voor een grote verbouwing of voor een verre reis? Als je spaart met een doel, ben je vaak meer gemotiveerd om geld opzij te zetten. Stel daarom één of meerdere spaardoelen op. Dit kun je dan in je achterhoofd houden als je aan het sparen bent, waardoor je het doel ook sneller behaalt.

Niet te snel terugboeken

Als je inkomsten hebt ontvangen is het natuurlijk verleidelijk om hiervan meteen een groot deel op je spaarrekening te zetten. Het is uiteraard goed om te sparen, maar je moet zien te voorkomen dat je jouw geld vanaf je spaarrekening snel weer terugboekt naar je normale rekening. Dat maakt het sparen namelijk alleen maar lastiger. Kijk daarom echt goed naar wat je per maand wilt sparen en maak dit over naar de spaarrekening. Houd ook nog genoeg over op je normale bankrekening, zodat je niet telkens heen en weer hoeft te boeken.

Kijk of je iets kunt bijverdienen

Als je wilt sparen, is al het extra geld mooi meegenomen. Als je naast je werk nog wel wat tijd over hebt, kan het daarom goed zijn om iets bij te gaan verdienen. Er zijn genoeg manieren om nog wat extra geld te verdienen, waardoor je nog meer kunt sparen. Van oppassen of een webshop beginnen tot het verkopen van spullen op Marktplaats: er zijn opties genoeg. Denk dus eens na of het mogelijk is om naast je huidige inkomen nog wat extra te verdienen. Zo kun je jouw spaardoelen sneller behalen!

Bespaar op je maandelijkse kosten

Hoe meer je maandelijks overhoudt, hoe meer je kunt sparen. Het is daarom ook goed om aan de slag te gaan met besparen op je maandelijkse kosten. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het slim boodschappen doen door een boodschappenlijstje te maken en niets anders mee te nemen dan op het lijstje staat. Ook het vergelijken van energieleveranciers en verzekeraars kan handig zijn om te doen, om te kijken waar je dit het goedkoopste kunt afsluiten.

Wat ook goed kan zijn om te doen om te besparen op je maandelijkse kosten, is kijken naar je huidige abonnementen. Dit kan namelijk per maand best in de kosten gaan oplopen. Misschien gebruik je niet ieder abonnement even veel. Zet abonnementen die je niet of nauwelijks gebruikt dan ook stop, zodat je hier niet voor betaalt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een loterij als de staatsloterij opzeggen of het opzeggen van je tijdschrift/krant. Hoe minder geld je maandelijks kwijt bent, hoe meer geld je kunt sparen. Doe er dus alles aan om dit te bereiken als je graag makkelijker wilt sparen.

Door te sparen met een concreet doel, niet te snel terug te boeken of slim boodschappen te doen en een abonnement opzeggen om maandelijks kosten te besparen, wordt sparen makkelijker. Het is dus zeker het proberen waard als jij graag meer geld opzij wilt zetten!

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: