KlussenKlussen

Zo kies je je trouwpak: maatpakken

Als het gaat om het uitzoeken van een trouwpak, voelen veel mannen zich overweldigd. Er zijn zoveel verschillende opties en het kan moeilijk zijn om te weten welke de juiste keuze voor je is.

Maar maatpakken zijn altijd een goede keuze voor een bruiloft. Ze kunnen perfect op je lichaam worden gemaakt en zullen uniek zijn. Hier zijn een paar tips voor het kiezen van het perfecte op maat gemaakte trouwpak.

Wanneer beginnen met het zoeken naar een pak?

Een van de belangrijkste beslissingen die je voor jouw bruiloft neemt, is wat je aantrekt. Als je van plan bent om een maatpak te laten maken, is het belangrijk om hier vroeg mee te beginnen. Maar hoe lang duurt het maken van maatpakken gemiddeld? Afhankelijk van de ontwerper en de complexiteit van het pak, kan het zes tot acht weken duren om een ​​pak te laten maken. En dat is exclusief eventuele wijzigingen die nodig zijn. Dus als je in de zomer gaat trouwen, ga dan in het voorjaar op zoek naar een kleermaker. Op die manier heb je genoeg tijd om het perfecte pak te vinden en het precies op jouw specificaties af te stemmen. 

De verschillende soorten maatpakken

Als het gaat om het kiezen van een trouwpak, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Denk eerst na over de formaliteit van je bruiloft. Als je een traditionele kerkelijke ceremonie hebt, kies dan voor een meer formeel pak, zoals een smoking. Voor een meer casual aangelegenheid, zoals een strandhuwelijk, zou een lichter pak in een linnen of katoenen stof meer geschikt zijn. Denk vervolgens na over de stijl van je pak. Wil je iets klassieks en tijdloos, of iets met een meer fashion-forward look?

Als je het niet zeker weet, is het altijd het beste om het klassieke te kiezen - je wilt tenslotte niet over 10 jaar terugkijken op je trouwfoto's en ineenkrimpen bij je outfitkeuze! Zorg er ten slotte voor dat de pasvorm goed is. Niets verpest het uiterlijk van een knap trouwpak als een slecht passende jas of broek. Als je niet zeker weet hoe je iets moet passen, vraag dan een verkoper om hulp, of beter nog, investeer in het op maat laten maken van je pak. Door deze eenvoudige tips te volgen, vind je zeker het perfecte maatpak voor de grote dag.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kleermaker?

Als het gaat om het kiezen van een kleermaker voor je trouwpak, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om iemand te vinden die ervaring heeft met het werken met trouwkleding. Een goede kleermaker kan je helpen bij het kiezen van de juiste stijl en stoffen. Ze moeten ook in staat zijn om de nodige wijzigingen aan te brengen om een ​​perfecte pasvorm te garanderen. Bovendien wil je er zeker van zijn dat de kleermaker die je kiest betrouwbaar én stipt is. Je wilt tenslotte niet met een half afgemaakt pak eindigen op je trouwdag!

Door deze dingen in gedachten te houden, kun je er zeker van zijn dat je de perfecte kleermaker vind voor jouw behoeften.

Terug naar Fashion
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: