KlussenKlussen

De handel in commodity's kan als het ware gezien worden als het beleggen in grondstoffen en andere vormen van producten.

Commodity's hebben voornamelijk betrekking op goederen die dagelijks gebruikt worden. De handel in grondstoffen vindt al honderden jaren plaats. Zodoende wordt verwacht dat de handel in grondstoffen en dus ook commodity's ten alle tijden zal blijven bestaan. Gebruiksgoederen zijn namelijk in ieder huishouden nodig.

Diversiteit van commodity's

Commodity's zijn er in allerlei soorten en maten. Denk hierbij aan grondstoffen, basis- en bulkgoederen. Tot deze categorieën behoren verschillende materialen in de vorm van edelmetalen, agrarische producten, delfstoffen en ook energieke materialen. Zodoende zijn er diverse mogelijkheden omtrent de handel in commodity's. Het is mogelijk om te beleggen in grondstoffen omdat deze voor een onbepaalde, lange tijd kunnen worden opgeslagen. Middels termijncontracten kan de uiteindelijke handel plaatsvinden met grondstoffen. Binnen de handel in commodity's is met name de handel in goud een zeer stabiele factor. Mede hierdoor is het al jarenlang een populaire commodity om in te handelen. De waardefluctuaties zijn laag en de waarde van goud blijft echter behouden. Zodoende is het beleggen in goud tijdens economisch mindere tijden erg populair.

Waar koop je commodity's?

Commodity's kunnen worden aangeschaft op een termijnmarkt. Hier worden termijncontracten verhandeld en komen kopers en verkopers bij elkaar. De koers van de grondstoffen wordt hier bepaalt aan de hand van het actuele vraag en aanbod. Dit kan resulteren in een stijging van de prijs van grondstoffen zodra het aanbod lager wordt. Het is zodoende van groot belang om actief te reageren op deze fluctuaties om uiteindelijk een winstgevend contract te bemachtigen.

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: