KlussenKlussen

Een kat in huis? Deze spullen moet je ook hebben om het de kat naar het zin te maken

Altijd een maatje om mee te kroelen. Gezellig een kat op de bank terwijl je televisie kijkt. De kat is een van de populairste huisdieren. De kat beschermde vroeger het graan voor muizen. Later, in het oude Egypte, begonnen de Egyptenaren deze eigenzinnige beesten op te nemen in hun huishoudens. Om de boten tegen muizen te beschermen namen de Romeinen katten mee aan boord, waardoor de kat inmiddels in heel Europa is gekomen. Nu zijn katten een vast onderdeel in veel huishoudens in Nederland. Haal voldoende spullen in huis om jouw kat te vermaken. Denk aan een krabpaal voor je kat. Lees hier welke artikelen je in huis moet halen om je kat het naar het zin te maken.

Een plek om de nagels te knippen

Katten hebben een plek nodig om nagels te krabben. Met een krabpaal voorkom je dat je kat zijn nagels in je bank of behang gaat zetten. Het is goed om meerdere krabpalen te hebben. Een bij de ingang van je huis en een bij de slaapplek van de kat. De reden om een krabpaal bij de buitendeur te plaatsen is omdat een kat zijn territorium wilt afbakenen. Tijdens het krabben komen er luchtjes vrij uit de klieren tussen de voetkussentjes. Hierdoor weten andere katten dat dit haar territorium is. Een extra krabpaal bij de slaapplek van je kat zorgt ervoor dat je kat meer ontspant.

Kattenmand

Katten vinden het geweldig om zich te kunnen verstoppen in een mand. Daarnaast slapen katten een groot deel van de dag en daarom is een goede slaapplek geen overbodige luxe. Kattenmanden zijn in heel veel soorten en kleuren verkrijgbaar. Hierdoor kan je een kattenmand zoeken die mooi bij je interieur past.

Bescherm je kat met een halsband

Wil je niet dat je kat achter de vogeltjes aan gaat? Schaf dan een halsband aan met belletje. Het belletje zorgt ervoor dat vogels je kat aan horen komen en de kans hebben om te vluchten. Ook zonder belletje staat een halsband niet verkeerd. Let er bij de aanschaf van je halsband wel op dat de halsband veilig is. Een halsband moet losschieten als je kat blijft haken, dit voorkomt een heleboel narigheid. Wil je liever niet dat je kat de tuin verlaat? Schaf dan een kattentuigje aan. Je bevestigt een lijntje aan het tuigje en voorkomt hiermee dat je kat ontsnapt. Nu kan je kat toch buiten spelen.

Al duizenden jaren zijn katten onderdeel van huishoudens. Wil jij jouw kat het naar de zin maken? Zorg dan dat je deze spullen in huis hebt. Neem minstens twee krabpalen en ga voor een goede kattenmand. Wil je zorgen de vogels in je tuin veilig zijn? Neem dan een halsband voor je kat. Het liefst een met een belletje. Wil je dat jou kat de tuin niet verlaat schaf dan een kattentuigje aan met een lijntje en houd je kat veilig.

Terug naar Vrijetijd & uitgaan
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: