KlussenKlussen

Terug naar een vollere haardos dankzij een haartransplantatie

Er zijn van die dingen in een mannenleven waar je mee te maken krijgt, of je het nu wilt of niet. Door erfelijke oorzaken merk je op gegeven moment dat je meer op je overgrootvader gaat lijken, die last had van kaalheid. Je opa en je vader bleven ervan gevrijwaard, maar bij jou steken die fantastische genen weer de kop op, letterlijk en figuurlijk. Niks fantastisch dus, want kaalheid is niet iets waar je op zit te wachten. Ja, actiehelden zoals Bruce Willis en Jason Statham, die hebben er echt een badass kop voor om bijna kaal door het woeste leven te gaan. Zelf heb je er niks mee. Ook al stoort niemand in je omgeving aan je kale knikker, het doet niets af aan het gevoel wat jij er aan overhoudt.

Haartransplantatie

Het merendeel van de mannen krijgt in z’n leven te maken met een vorm van kaalheid. De terugwijkende haarlijn, dat vaker lijkt voor te komen bij Noord-Europese mannen dan bij mannen uit het Middellandse Zee gebied. Ook vrouwen kunnen last krijgen van haaruitval, veroorzaakt door erfelijke factoren, stress, ziekte of medicijnen. Ook het gebrek aan vitamine B en ijzer verdunt het haar. Het zijn allemaal zaken die bijvoorbeeld bij haarkliniek Omorfy aan bod komen tijdens een gratis intake. Samen met jou worden je wensen in kaart gebracht. De haarkliniek analyseert je hoofdhaar en bekijkt wat de beste behandelmethode is als het gaat om een haartransplantatie.

Haarverlies een halt toeroepen

Er zijn op de mannelijke hoofdhuid een aantal plekken waar kaalheid zich voor het eerst manifesteert:

  • Inhammen. Haaruitval merk je al gauw op deze plek omdat je dagelijks in de spiegel kijkt. Langzaam maar zeker trekt het haar zich aan de slapen terug. Bij de één gebeurt dit pas op z’n 50ste, terwijl er ook jongvolwassenen van 20 jaar zijn die al inhammen krijgen.
  • Terugtrekkende haarlijn. Het haar wordt minder dik en er zit steeds minder slag in. Je voorhoofd lijkt steeds groter te worden na verloop van tijd. Samen met een arts bepaal je hoe de haarlijn moet worden. Deze arts let daarbij op de groeirichting van je haar om zo je natuurlijke haardos weer terug te krijgen.
  • De kruin is ook zo’n klassiek gebied waar haaruitval ontstaat. Je omgeving merkt het eerder op dan jijzelf. Het is de fase dat je een foto van je achterhoofd neemt en erachter komt dat het inderdaad wel erg is uitgedund. De haarkliniek schenkt extra aandacht aan dit gebied, omdat dubbele kruinen nog wel eens voorkomen. Ook je kruin is weer volledig van haar te voorzien.

Het te implanteren haar komt allemaal van je eigen hoofd, vanuit de onderste helft die van oor tot oor loopt. Dit haar is namelijk niet gevoelig voor het hormoon dihydrotestosteron DHT. De haren uit dit gebied verhuizen via een ingenieuze techniek met uiterste precisie naar de kale plekken op je hoofd. De haarkliniek vertelt je er graag meer over. En jij kunt vervolgens weer gaan kijken voor een kek nieuw kapsel voor komende periode.

Terug naar Verzorging
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: