KlussenKlussen

Na de GoPro Hero 4 was het wachten op de nieuwere variant, en deze is er nu!

De GoPro Hero 5 is de meest geavanceerde actioncam tot nu toe. De verbeteringen zijn met recht innovaties te noemen en het is dan ook niet vreemd dat men in de rij staat voor de nieuwe GoPro. Wij hebben een korte review voor je van deze nieuwe GoPro Hero 5 gadget voor tijdens het sporten of andere activiteiten vol actie die je vas wil leggen. Je vind de volledige GoPro Hero 5 Black & Session review op Wielermagazine. Je weet dan precies wat je van de GoPro Hero 5 kunt verwachten.

Voordelen van de GoPro Hero 5

De nieuwe GoPro is van alle gemakken voorzien. Dat is vooral te merken aan het feit dat het hele cameraatje bediend kan worden met stemgeluid! Je hoeft nooit meer een film- of fotomoment te missen, want zodra je niet in de gelegenheid om de recording button in te drukken, dan kun je altijd "GoPro, start recording" roepen. Tevens kun je je camera opdragen om een foto, burst of timelapse te maken. De Voice Control is beschikbaar in 10 talen, maar helaas niet in het Nederlands.

De nieuwste generatie GoPro camera's beschikt verder nog over een ingebouwde, elektronische stabilisator waardoor beeld een stuk minder schokkerig wordt opgenomen. Het kost je slechts een beetje beeldresolutie, maar je krijgt er een mooier beeld voor terug. Uiteraard kun je ook gebruik maken van de Karme stabilizer. Dit is een externe accessoire die voor een ongeëvenaard steady beeld!

In diezelfde Karma serie kun je overigens ook nog kiezen voor een drone. Dit compacte, vliegende apparaatje zorgt ervoor dat je mooie GoPro beelden vanuit de lucht kunt maken. De Karma Drone is overigens ook te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een GoPro Hero 4 hebt, maar dan is het wel noodzakelijk om een speciaal accessoire erbij te kopen.

GoPro Hero 5 Session

Ook de GoPro Hero 5 beschikt weer over twee varianten: de GoPro Hero 5 Session is het welbekende kubus cameraatje dat over bijna net zulke goede specs beschikt als de Black. Je dient alleen rekening te houden met een iets mindere kwaliteit foto's (10 megapixel tegenover 12 bij de Black) en natuurlijk heeft de Session geen touch screen. Dit maakt het apparaatje echter wel een stuk compacter, waardoor je het eenvoudig mee kunt nemen. Ook scheelt het wat in de prijs. De GoPro Hero 5 Black kost ongeveer €100,- meer dan zijn kleine broertje Session.

Terug naar Vrijetijd & uitgaan
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: