Uw advertentie hier?

Poker mag zich verheugen op een grote belangstelling.

Je kunt het thuis spelen met vrienden maar ook in een hele andere setting zoals het casino. Vrijwel iedereen die wel eens een poker spelletje heeft gespeeld weet dat de regels niet zo heel moeilijk zijn en dat er behoorlijk wat spel strategie en psychologie bij komt kijken. En als er over poker wordt gesproken wordt er vrijwel altijd de Texas Hold 'em versie bedoeld.

Wij willen je in dit artikel echter eens met een andere variant laten kennis maken. En wel de Omaha Hold'em variant. Veel van de Omaha Hold'em spelregels komen overeen met Texas hold 'em, wat het spel ook weer niet zo lastig maakt. Er is echter een fundamenteel verschil met Omaha Hold'em dat ervoor zorgen dat het spel een heel anders karakter en verloop heeft.

De gelijkenissen

Allereerst de overeenkomsten. Er is een dealerbutton, er is een small en big blind en iedere beurt mag je je inzet verhogen, checken of folden. Ook de combinaties die je kunt maken zijn hetzelfde en hebben dezelfde waardes. Je kunt dus net zo goed een paar, een three of a kind, een flush of een full house krijgen. Echter, het verschil tussen Omaha en Texas zit 'm erin dat je niet 2 maar 4 kaarten krijgt waarmee je een combinatie kunt maken met de gemeenschappelijke kaarten. De kans op een hoge combinatie is daardoor vele malen hoger. En omdat er meer kaarten in het spel zitten is het lastiger te raden welke combinatie je tegenstander heeft.

Omaha is daardoor eigenlijk een nog uitdagender spel dan Texas Hold 'em. En vrijwel iedere online pokerroom biedt deze variant aan. Het is daarom ook slechts een kleine moeite om het spel eens uit te testen.

Terug naar Vrijetijd & uitgaan
Kentekencheck Carfix