KlussenKlussen

Seizoen 2023-2024 van de NBA

Met het nieuwe NBA-seizoen voor de deur, stijgt de temperatuur in de ketel van het wilde geruchtencircuit. De zomer was een wild-west spervuur van onwaarschijnlijke transacties en onverwachte twists. De experts hebben hun glazen bol gepolijst om wat licht te werpen op het aanstaande seizoen.

De Zomersoap

Het begon allemaal met de badass keuze van James Harden. Nadat hij zich €35,6 miljoen rijker waande dankzij zijn laatstejaarsoptie bij de 76ers, vroeg hij, tot ieders verbazing, om een trade richting LA Clippers. Alsof dat nog niet genoeg was, trakteerde Damian Lillard ons op een andere zinderende primeur. De man gooide na 11 trouwe jaren in Portland de handdoek in de ring en liet doorschemeren dat hij liever voor de Miami Heat speelt. Insert "het wordt heet onder voeten" grap hier.

De grote debutanten: Durant en Irving

Ondertussen betreden Kevin Durant en Kyrie Irving voor het eerst het veld in volle seizoenen met hun nieuwe teams, de Suns en Mavericks. Alle ogen zijn gericht op hoe deze MVP-kandidaten de show zullen stelen.

Het is nu of nooit: LeBron in de schijnwerpers

Terwijl de insider-info ons zenuwachtig maakt, trekt het laatste contractjaar van de koning zelf, LeBron James, bij de LA Lakers grote belangstelling. Gaat hij met pensioen als Laker of wacht ons nog een verrassing? Als de geruchtenmolen draait, dan stoomt LeBron op volle kracht!

Voorspellingen volgens de Amerikaanse kenners

Het Summer Forecast-panel van ESPN, een koffiekransje van NBA-aficionado's, werpt hun voorspellingen de wereld in:

  1. Highrisers: Met Durant aan de touwtjes zouden de Brooklyn Nets weleens de ladder naar succes kunnen beklimmen. Verwacht ook geen kinderwerk van Harden, de LA Clippers zouden het wel eens erg goed kunnen doen!
  2. Onder de Microscoop: De Portland Trail Blazers en Philadelphia 76ers, de voormalige thuishavens van Lillard en Harden, staan voor een belangrijke test. Zal er zonder hun sterren nog magie zijn?
  3. Dark Horse: Vergeet de Denver Nuggets niet! Met hun zegevlag van vorig seizoen die wappert in de wind, zijn ze op oorlogspad om hun titel te verdedigen.
  4. Spelers om in de gaten te houden: Cade Cunningham is een naam die steeds weer opduikt, terwijl Chet Holmgren en Victor Wembanyama de nieuwe, grote sterren aan het firmament kunnen zijn.

Waar kun je de actie volgen?

  • NBA League Pass: lekker op de bank, in je eigen tijd.
  • ESPN: Voor de real-time actie.
  • Reddit NBA Streams: Voor wie het allemaal niet zo nauw neemt met de regels.

Pak de popcorn en koude biertjes maar mannen, want het NBA-seizoen 2023-2024 wordt bizar, onvergetelijk en absoluut hilarisch. Geen twijfel mogelijk, we zitten weer voor een bloedstollend, klokspannend spektakelstuk! Met deze voorspellingen is er maar één zekerheid: de sofa wordt je beste vriend.

Terug naar Vrijetijd & uitgaan
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: