KlussenKlussen

Waarom het belangrijk is om jezelf te verzekeren

Als je dure aankopen hebt gedaan zoals een splinternieuwe auto, antiek schilderij, een bromfiets of een motorfiets, dan heb je er in de meeste gevallen ook een tijdje voor gespaard. Maar wat als er iets met je dierbare eigendommen gebeurt? Daar gaat je geld dan… of toch niet? Het verzekeren maakt het mogelijk jezelf te beschermen tegen de financiële risico’s die vaak komen kijken bij schade. Bij schade kun je bijvoorbeeld denken aan diefstal, vandalisme of inbraak. In zulke gevallen krijg met een Verzekering je het bedrag van de schade in veel gevallen (gedeeltelijk) vergoed.

Wat zijn de belangrijkste verzekeringen in Nederland?

Je hebt in Nederland veel verzekeringen, die je kunt afsluiten. Sommige zijn verplicht en andere ook weer niet. De belangrijkste verzekeringen in Nederland zijn: de zorgverzekering, de WA- verzekering en de autoverzekering. Dit zijn verzekeringen die verplicht zijn volgens de Nederlandse wet. Als je je niet verzekert met deze verzekeringen, kun je een hoge boete riskeren. Een WA- verzekering en autoverzekering zijn alleen wettelijk verplicht, wanneer je over een rijvoertuig beschikt. Verder zijn de andere belangrijke verzekeringen:

  • Opstalverzekering
  • Reisverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Fietsverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering

Moet iedereen een verzekering afsluiten in Nederland?

Verzekeringen zoals de zorgverzekering is wel verplicht voor iedereen in Nederland, ongeacht je leeftijd. Als je woont of werkt in Nederland ben je volgens de wet je te verzekeren met een verzekering voor zorg. Voor veel andere verzekeringen zoals de fietsverzekering of de aansprakelijkheidsverzekering heb je de vrij keuze om zelf te bepalen of je wel of niet de verzekering afsluit. Of je een verzekering zoals de fietsverzekering of aansprakelijkheidsverzekering daadwerkelijk nodig hebt, is erg afhankelijk van je persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld een dure fiets aangeschaft? Dan kan het handig zijn om je fiets tegen een relatief laag maandelijks bedrag in te dekken tegen schade, diefstal en vandalisme.

Wat is de beredenering achter het afsluiten van een verzekering

Een verzekering afsluiten kan handig zijn voor jouw situatie. Met een verzekering kun je jezelf indekken tegen onverwachte risico’s. Vaak zijn de kosten die bij schade komen kijken kosten, die je niet zelf kunt dekken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan brandschade in je woning, waarbij veel van je inboedel beschadigd raakt. In dit voorbeeld kunnen de kosten oplopen tot tienduizenden euro’s. Dat is niet niks. Wanneer je dat niet op je bankrekening hebt staan, dan kan het vrij verstandig zijn om een verzekering af te sluiten tegen een maandelijkse premie.

Wanneer ben je niet verzekerd met een verzekering?

Een verzekering afsluiten, is een goede manier om je in te dekken tegen financiële risico’s bij schade. Echter ben je niet altijd verzekerd met een verzekering. Wanneer je een verzekering afsluit, ben je standaard niet verzekerd voor schade die je opzettelijk of door roekeloosheid hebt veroorzaakt. Ook schade, die veroorzaakt is als gevolg van drugs- of alcoholgebruik wordt niet vergoed. Mocht je schade maken met een van de voorgenoemde oorzaken, dan moet je de schade uit je eigen geld bekostigen. Wees daarom slim en verantwoordelijk. Anders kan dat je enorm veel geld kosten.

Ik heb een verzekering nodig. Hoe kan ik de goedkoopste verzekering afsluiten?

Ben je op zoek naar de goedkoopste verzekering? Dan kan het verstandig zijn om je verzekeringen te vergelijken. Wat voor jou de goedkoopste en beste verzekering is, is afhankelijk per persoon. Als je erachter wilt komen wat voor jouw situatie de best passende verzekering is, kun je gebruik maken van vergelijkingssites. Deze vergelijkingssites maken gebruik van snelle en moderne vergelijkingstools, waarmee je binnen enkele minuten geschikte en goedkope verzekeringen krijgt toegewezen. Uit de toegewezen selectie kun je dan de verschillend bekijken met betrekking tot premie, polisvoorwaarden en dekkingen. Vergelijk gerust je verzekeringen en bekijk wat voor jou de best passende verzekeringen zijn. Dek jezelf goed in tegen onaangename hoge kosten bij schade met een verzekering!

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: