Uw advertentie hier?

Investeren in cryptocurrencies? Dit zijn je mogelijkheden!

De markt van cryptocurrencies is tegenwoordig populairder dan dat deze ooit geweest is. De populariteit van de cryptocurrencies valt op verschillende manieren te verklaren. De combinatie van gemiddeld veel spaargeld, een historisch lage spaarrente en mooie stijgende koersen zorgen voor een enorme aanzuigkracht. Nu zijn er verschillende manieren om te investeren in cryptocurrencies. Al deze manieren hebben zo hun eigen voor-en nadelen. Omdat deze manieren van investeren bij het grote publiek nog relatief onbekend zijn vertellen we je in deze blog meer over drie van deze manieren!

Buy & hold strategie

De buy & hold strategie ken je waarschijnlijk al vanuit de reguliere beleggingswereld. Je koopt een crypto en bewaard deze voor langere tijd. Je bewaart deze voor langere tijd omdat je ervan overtuigd bent dat deze crypto in de toekomst meer waard zal zijn. Over het algemeen is de buy & hold strategie van kracht als je de digitale munten koopt en je van plan bent om deze langer dan 2 jaar vast te houden.

Handelen in cryptocurrencies

Er zijn verschillende manieren om te handelen in cryptocurrencies. Het grote verschil tussen de handelsstrategie en de buy & hold strategie is dat alles in de handelsstrategie veel meer op de korte termijn gefocust is. Verwacht jij bijvoorbeeld dat de koers vandaag een piek van een paar procent zal kennen? Dan kun jij middels een grote of een leverage positie veel volatiliteit beleven op deze kleine koersbeweging. Handelen is over het algemeen iets dat weggelegd is voor de ervaren handelaar. De meeste particulieren raken in korte tijd namelijk een hoop geld kwijt tijdens het handelen in cryptocurrencies.

Staking van stablecoins

Een van de veiligste manieren om te beleggen in cryptocurrencies is door middel van stablecoins staking. Stablecoins zijn digitale munten die gekoppeld staan aan reguliere valuta. Een dollar-of eurovariant van de stablecoin zal dus altijd één dollar of één euro waard blijven. Dit is voor veel handelaren onbekend terrein omdat staking crypto totaal niet lijkt op de reguliere aandelenhandel. Door je crypto te staken laat je deze voor een bepaalde tijd vast staan. Doordat jouw digitale munten op dat moment bijdragen aan het proof of stake mechanisme krijg je hier een beloning voor. Als jij staket met stablecoins zoals USDC of EURS krijg je in principe gewoon rente uitbetaald op je spaargeld. De stablecoins zijn namelijk vast van waarde en via de staking kun je tot wel 10% per jaar aan staking vergoedingen uitbetaald krijgen!

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix