KlussenKlussen

Windsurfen - Bezoek de beste plaatsen ter wereld

Stel je voor: je staat op een board, de wind blaast door je haren en de branding spettert tegen je gezicht. Je hebt het ultieme gevoel van vrijheid. Nee, dit is geen scene uit een piratenfilm. Dit is het beeld van een uitstekende windsurfervaring.

Voor iedereen die klaar is om diens woonkamer te verruilen voor wat zilte zeelucht, laten we de beste bestemmingen voor windsurfen eens bekijken.

1. Tarifa, Spanje

Als je genoeg tapas hebt gegeten en je flamenco-dansbewegingen onder de knie hebt, is het tijd om de oceaan te raken. Zet het stierenvechten even aan de kant, want Tarifa - de meest zuidelijke stad van Spanje - is een hotspot voor windsurfers. Op een heldere dag kun je Marokko zelfs aan de overkant zien liggen. Maar pas op, probeer niet in de verleiding te komen om daarheen te surfen. Je tapas worden koud.

2. Hookipa, Hawaii, Verenigde Staten

Hookipa is de 'moeder' van alle windsurfbestemmingen (zou ze een pannekoek voor je bakken?). Gelegen op het prachtige eiland Maui, is het de thuisbasis van professionele wedstrijden, dus je bent gewaarschuwd: de golven kunnen ruig zijn. Als je liever je uitsmijter eet dan tube rides maakt, blijf dan aan de zijkant en geniet van de action. Dit is natuurlijk een ideale vliegvakantie die je een keer moet meemaken!

3. Rhodos, Griekenland

Je dacht dat Griekenland enkel en alleen om fetakaas en de ouzo draaide? Fout, amigo! Rhodos is de hoofdstad van het windsurfen in deze oude beschaving. Met stabiele windomstandigheden en een uitbundige zon, is het de perfecte bestemming om je innerlijke Zeus los te laten en de golven te temmen.

4. Jericoacoara, Brazilië

Verstop je voetbal en vergeet de samba! Braziliaans carnaval en windsurfen gaan verrassend goed samen. Jericoacoara, aan de noordkant van Brazilië, heeft uitstekende golf- en windomstandigheden die je feestmuts zeker zullen doen afwaaien.

5. El Yaque, Venezuela

El Yaque heeft de bijnaam "Windsurf Mekka" om een reden. Patatje oorlog of niet, deze plek is een paradijs! Enorme windstoten en warm water? Check en dubbel check! De kans is groot dat je Casanova-vaardigheden verbeteren terwijl je in het Spaans een praatje maakt met de lokale schoonheden op het strand.

6. Moulay, Marokko

Moulay Bouzerktoune (probeer dat eens snel te zeggen na een paar biertjes), simpelweg Moulay genoemd, is een uitstekende bestemming voor gevorderde windsurfers. De consistentie van de wind is geweldig, bijna net zo betrouwbaar als je beste vriend na een paar pintjes.

7. Bonaire, Caribisch gebied

Het kleine eiland Bonaire, met zijn turquoise water en wit zand, is een pareltje van een surfspot. Het is alsof je surfplank door een blue lagoon cocktail glijdt. Een ideale bestemming voor elk niveau van windsurfer én een geweldige plek voor je volgende Snapchat-verhaal.

Daar heb je het - De walhalla’s op de wereld voor windsurfers, elk met hun eigen unieke eigenschappen en charmes. Of je nu een beginner bent of een professional, een lekker weertje persoon of een avonturier, er is ergens een strand dat je naam roept. Trek je wetsuit maar alvast aan!

Terug naar Vakantie
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: