KlussenKlussen

Welk type grasmaaier past bij je gazon?

Het voor elk gazon goed als het regelmatig wordt gemaaid. In normale zomers, waarin het voldoende regent, is één keer per week een mooie frequentie. De grassprieten worden dan niet te lang. Het is goed voor het gras om het maaisel dan op het gras te laten liggen, als voedsel voor het gras. In droge zomers hoeft er niet zo vaak te worden gemaaid, want dan groeit het gras minder snel. Als het om de één of andere reden niet lukt om regelmatig te maaien, moet je een grasmaaier aanschaffen die krachtig genoeg is om een hoog gazon zonder haperen te maaien. Dat kan met een elektrische grasmaaier en met een apparaat op benzine.

Veel modellen elektrische grasmaaiers

Het aantal soorten elektrische grasmaaiers is erg groot, dus welke moet je kiezen. Er zijn grasmaaiers met een kleine en met een grote breedte, er zijn grasmaaiers met een lichte en een zware motor, en er zijn grasmaaiers met een accu en op het lichtnet. Wie een klein gazon heeft of een gazon met veel obstakels kan het beste een lichte wendbare grasmaaien kiezen met een smalle breedte. Vaak volstaat dan een accu maaier. Voor grotere gazons, vooral als die niet worden onderbroken door borders, is een brede grasmaaier handiger. Je kunt dan het beste kiezen voor een krachtige motor die vanuit het lichtnet wordt gevoed.

Grasmaaier op benzine

De benzine grasmaaier is bijna de oer-grasmaaier te noemen. Vroeger had bijna iedereen een grasmaaier met een benzinemotor. Nu is dat alleen nodig als je een heel groot gazon hebt of als je maar een paar keer per jaar tijd hebt om het gras te maaien. Er zijn veel verschillende merken en uitvoeringen van deze grasmaaiers verkrijgbaar. Sommige soorten verpulveren het afgemaaide gras na het maaien. Er zijn ook combinaties van grasmaaiers en verticuteermachines. Wie een benzine grasmaaier te zwaar vindt in het gebruik, kan een zelfrijdende machine kopen.

Terug naar In en om het huis
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: