Uw advertentie hier?

Guerrilla marketing, hoe werkt dat precies?

Bij Guerrilla marketing draait alles om het verrassingseffect. Je wilt dat de consument uit zijn of haar dagelijkse sleur wordt getrokken, door een opmerkelijke situatie. Dit kan zowel een stilstaand als een bewegend beeld zijn. Het belangrijkste aspect is dat de consument niet om de, vaak ludieke, actie heen kan. Het moet zoveel mogelijk indruk maken. Het ultieme doel is dat jouw guerrilla actie viraal gaat en iedereen het erover heeft. Hierdoor ontstaat er meer naamsbekendheid en aandacht voor een bepaalde campagne en voor jouw bedrijf.

Voorbeelden van Guerrilla marketing campagnes

Er zijn tal van voorbeelden op te noemen van geslaagde Guerrilla campagnes. Neem bijvoorbeeld de guerrilla campagne voor Android. Deze campagne heeft uiteindelijk gezorgd voor de opkomst van het software bedrijf in Nederland. Best succesvol dachten wij zo? Hierbij werd het levensgrote Android figuur neergezet bij een drukke gracht in Amsterdam. De actie was zo opgezet, dat het leek alsof Android toevallig was neergestort in Nederland. Deze campagne heette dan ook: “Android takes over”. Het was een groot succes, wat met een relatief laag budget kon worden bereikt.

Guerrilla marketing uitbesteden

Het bedenken en opzetten van een guerrilla campagne vraagt wel om een strategie en duidelijke marketingboodschap. Daarom is het een goed idee om het opzetten van een dergelijke campagne uit te besteden aan een extern marketing bureau. Zij denken met jou mee en komen met een verrassende actie, vanuit een doordachte strategie. Om nog even terug te komen op de campagne van Android, hierbij was de boodschap natuurlijk het overnemen van de markt. Dit was een duidelijke boodschap, vooral richting hun grote concurrent: Apple. Een succesvol online marketing bureau die jou hier perfect bij kan helpen is bijvoorbeeld: Traffic Today. Samen met hun kan jij op een originele en creatieve manier jouw merk, of product, nog beter op de markt neerzetten!

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix