KlussenKlussen

3 dagen in Berlijn? Dit moet je doen!

Berlijn is het perfecte weekendje weg. Het is niet ver weg van Nederland waardoor je niet veel tijd kwijt bent aan het reizen en er is enorm veel te doen. Sterker nog: in Berlijn is er zo veel te doen dat je aan drie dagen misschien helemaal geen genoeg hebt. In deze blog geven we je meerdere tips over hoe jij je tijd hier het best kunt spenderen. Lees snel verder!

Stap 1: Regel een fiets

Naast de mooie Nederlandse steden, is in Berlijn ook veel te beleven. Of je nou enthousiast bent en je eigen fiets meeneemt, of je ervoor kiest om in Berlijn zelf een fiets te huren voor drie dagen – je fiets is het begin van je perfecte weekend. Berlijn mag dan wel gigantisch zijn, de meeste dingen zijn prima bereikbaar, vooral als je over een fiets beschikt. Berlijn is natuurlijk geen Nederland, maar het is er alsnog prima geregeld voor fietsen, waardoor je met dit vervoermiddel uitstekend de stad verkent. Een tip: regel voordat je op vakantie goed een goede fietsverzekering zodat je zeker weet dat je geen onnodige kosten oploopt tijdens je vakantie. Wil jij extra snel de stad verkennen, dan is een elektrische fietsverzekering natuurlijk ook een mogelijkheid. 

Stap 2: Plannen maar

Jij weet zelf waar in Berlijn je gevestigd bent. Nu je een fiets geregeld hebt, is het tijd om je route uit te gaan plannen. Er zijn een paar dingen die je gezien moet hebben, maar het fijne aan Berlijn is dat je ook een hele leuke tijd kunt hebben door gewoon rond te fietsen. Om je toch te inspireren, zijn hier een paar toeristische trekpleisters die je gezien moet hebben:

  • Checkpoint Charlie
  • De Berlijnse Muur
  • De Brandenburger Tor
  • De Holocaust Memorial
  • De Reichstag

Als je goed je best doet, is het mogelijk om al deze monumenten in één dag te zien, met hulp van je fiets. Toch raden we aan dit niet doen: de rijke geschiedenis van deze monumenten maakt dat het zeker de moeite waard is om hier je tijd voor te nemen, dus doe dit ook zeker.

Stap 3: Cultuur snuiven

Berlijn is de grootste hipsterstad van de wereld. Waar je ook kijkt, een koffiecorner is zonder problemen gevonden. Aangezien het maar drie dagen is, is dit een uitstekende manier om jezelf in de cultuur te verdiepen. Maar, niet alleen overdag is Berlijn een levendige stad: het nachtleven is minstens zo interessant. Misschien is het beter om je fiets goed op te bergen en gebruik te maken van het openbaar vervoer, maar laat je niet tegenhouden om één van de vele Berlijnse nachtclubs te bezoeken. Dit is dé manier om echt verliefd op deze stad te worden! Perfect voor een weekendje weg met vrienden!

Have fun!

Natuurlijk is het uiteindelijk aan jou hoe je je tijd in Berlijn indeelt. Het belangrijkste van alles is dat je je tijd goed gebruikt op een manier die bij jou past. We hopen je geïnspireerd te hebben en wensen je veel plezier!

Terug naar Vrijetijd & uitgaan
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: