KlussenKlussen

NFT verkopen: hier moet je aan denken

NFT staat voor Non Fungible Token. Het gaat hierbij om een uniek document dat in de blockchain wordt geregistreerd. Dit kan werkelijk van alles zijn. Van een twitterbericht van een bekende artiest tot een illustratie van een album dat nooit is gepubliceerd. Zodra een NFT wordt verkocht, worden alle eigendomsrechten aan de koper gegeven. Hij of zij mag deze dus ook gewoon weer doorverkopen of in eigen beheer houden.

Ben jij benieuwd hoe je een NFT kunt verkopen? In dit artikel duiken we hier dieper op in, leggen we uit waar je allemaal op moet letten en dat je zeker weet bij welk platform je terecht kunt.

Waar verkoop je NFT’s?

Allereerst is het belangrijk om te weten bij welk platform je terecht kunt. Hierbij kun je vaak hetzelfde platform gebruiken als waar je de bestaande NFT ook gekocht hebt. Deze zogenaamde NFT Marketplaces stellen gebruikers in staat om NFT’s aan te bieden, te kopen en weer door te verkopen. Er zijn verschillende marketplaces beschikbaar. Doe daarom goed research naar de diverse platforms en ontdek welke het meest betrouwbaar is. Zo weet je zeker dat je in een veilige omgeving terechtkomt.

NFT verkopen nadat je deze zelf hebt gekocht

De meeste mensen maken niet zelf een NFT, maar kopen deze en verkopen hem op een later moment weer door. Dit is eigenlijk een vorm van beleggen. Je koopt een NFT omdat je hier vertrouwen in hebt en probeert deze op een later moment weer voor een hoger bedrag door te verkopen. Op die manier maak je steeds extra winst. Als je dit slim speelt, kan het je enorm veel opleveren.

Tip: Lees ook ons artikel over CFD trading en ontdek wat er mogelijk is met deze online handelsmogelijkheid

Het verkopen van NFT’s nadat je ze zelf hebt gekocht is relatief gemakkelijk. Nadat je een NFT bij een marketplace hebt gekocht, zal deze automatisch in je virtuele wallet terechtkomen. Hier krijg je direct de keuze of je hem weer wil aanbieden op dezelfde plek. Je kunt hier eventueel ook een tijdje mee wachten om te zien wat er nog meer wordt aangeboden en hoe populair dit is. Zo weet je een beetje wat je kunt verwachten en wat een redelijke prijs is voor dat specifieke item.

Zelf een NFT maken

Een NFT kan heel veel verschillende dingen zijn. Zo zijn er zelfs mensen geweest die een relatief eenvoudige emoticon hebben gemaakt en deze voor grof geld hebben doorverkocht. Het zelf maken van NFT’s kan – als je hier handig in bent – heel veel geld opleveren. Wel is het even een klusje om deze op de blockchain te krijgen. Je kunt dit zelf leren, maar het is ook mogelijk om dit aan anderen over te laten. Hierbij zullen zij de NFT mimen. Dit betekent echter wel dat je een deel van je eigenaarschap verliest. Hierdoor zal je wellicht minder winst maken dan je had gehoopt. Zonde als het project uiteindelijk meer waard blijkt te zijn dan gedacht.

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: