KlussenKlussen

Wat is een keyboard met 49 toetsen?

Heb je ooit gezien of gehoord van een keyboard met 49 toetsen? Zo niet, dan ben je waarschijnlijk niet de enige. Hoewel het misschien als een vreemd concept lijkt, zijn keyboards met 49 toetsen de laatste jaren steeds populairder geworden. Ze worden vaak gebruikt door muziekproducenten en DJ's vanwege hun kleine formaat en veelzijdigheid, maar ze kunnen ook gebruikt worden door gewone muzikanten. Wat maakt ze dan anders dan andere keyboards? Laten we ze eens nader bekijken.

Het verschil tussen 49-toetsen keyboards en traditionele keyboards

Het belangrijkste verschil tussen traditionele keyboards en keyboards met 49 toetsen is, niet verassend, het aantal toetsen. Traditionele keyboards hebben meestal 61 of 76 toetsen, terwijl 49-toets modellen er maar 49 hebben. Dit betekent dat het bereik van de te spelen noten veel kleiner is op een 49-toets keyboard dan op een traditioneel model. Bovendien zijn er enkele speciale functies die alleen beschikbaar zijn op bepaalde modellen van 49-toetsen, zoals toewijsbare knoppen en schuifregelaars voor het regelen van geluidseffecten en parameters.

Voordelen van een keyboard met 49 toetsen

Het meest voor de hand liggende voordeel van een keyboard met 49 toetsen is de draagbaarheid. Omdat er minder toetsen zijn dan op een traditioneel keyboard, neemt het minder ruimte in beslag, waardoor het gemakkelijker te vervoeren is van plaats naar plaats. Het is ook geweldig voor wie geen ruimte heeft voor een hele piano met 88 toetsen in zijn huis of studio. Bovendien zijn sommige modellen zelfs klein genoeg om in een rugzak te passen, waardoor ze perfect zijn voor reizende muzikanten!

Een super betaalbaar keyboard

Een ander voordeel van dit type keyboard is de betaalbaarheid. Veel mensen kiezen bij de aanschaf van apparatuur voor goedkopere alternatieven, omdat ze niet alle functies nodig hebben die bij duurdere modellen horen. Hetzelfde geldt voor het kopen van een kleiner keyboard; je kunt er een krijgen tegen een betaalbare prijs zonder in te boeten aan kwaliteit of functies, omdat veel fabrikanten producten van goede kwaliteit maken tegen lagere prijzen vanwege de kleinschaliger productiekosten die ermee gepaard gaan.

Terug naar Vrijetijd & uitgaan
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: