KlussenKlussen

Een trampoline op vloerniveau

Kinderen kunnen een stuk veiliger springen op een ingegraven trampoline dan op een trampoline op een metalen frame. Ondanks dat er veiligheidsnetten rondom een trampoline op een frame worden opgehangen is er een kans dat iemand na een ongelukkige sprong buiten de trampoline terecht komt. Je maakt dan een val van flinke hoogte met een grote kans op ernstige blessures. Bij een ingegraven trampoline wordt minder hoog gesprongen ten opzicht van de grond. Als je dan verkeerd terecht komt zijn eventuele blessures minder ernstig. Overigens worden er voor de veiligheid ook rondom rechthoekige trampolines standaard veiligheidsnetten geplaatst.

Montage

Bij een trampoline kopen kijken ouders vaak niet alleen naar de kwaliteit van de trampoline, maar ook naar het gemak waarmee deze kan worden gemonteerd. Dat is de reden waarom vaak wordt gekozen voor een trampoline op een stalen frame. Voor een ingegraven trampoline moet een groot en diep gat worden gegraven, en daar wordt enorm tegenop gezien. Omdat Etan trampolines van mening is dat ouders de meest veilige trampoline voor hun kinderen moeten kunnen kopen, onafhankelijk van de hoeveelheid werk die daarmee is gemoeid, is er een montageservice. Dat betekent dat elke trampoline op locatie in elkaar kan worden gezet. Bij een ingegraven trampoline zorgen de monteurs ervoor dat het gat wordt gegraven en de overtollige grond wordt afgevoerd.

Levensduur

Iedereen kent wel de filmpjes op internet van kinderen die dwars door de springmat zakken of met één been tussen de veren van de trampoline belanden. Dat zijn grappige filmpjes, maar daarbij ontstaan regelmatig zware blessures. Om dat te voorkomen zorgt Etan ervoor dat de trampolines die door het bedrijf worden geleverd worden voorzien van alle veiligheidsopties. Mocht er na jaren springplezier een onderdeel van de trampoline kapot gaan, kan dat worden vervangen door een nieuw onderdeel. Dat geldt voor de veren, de springmat, de beschermende randen en het frame. Op een trampoline van Etan hoeft dus nooit een ongeluk te gebeuren.

Terug naar In en om het huis
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: