KlussenKlussen

Alles over NFT’s

Hoewel we vroeger nog niet veel wisten van de online platformen, weten we hier nu steeds meer van. Er komen steeds nieuwe producties, waardoor we het ons in het dagelijkse leven wat makkelijker maken. Zo is de online wereld ook niet meer weg te denken. Veel mensen maken ook gebruik van online middelen, zoals Bitcoins. Niet alleen de Bitcoins zijn niet meer weg te slaan, maar ook de NFT’s zijn erg populair. Toch zijn de NFT’s bij een grote groep nog onbekend. Wat is een NFT nu precies? En waarom zou je een NFT in bezit willen hebben? Om antwoorden te krijgen, kun je hieronder verder lezen!

Wat is een NFT?

De naam NFT staat voor ‘non-fungibile token’. Net als de Bitcoin, kun je een NFT kopen en verkopen. Toch zit er wel een verschil tussen de twee. Wanneer je een NFT koopt of verkoopt, ruil je als het ware een heel ander middel. Je kunt een NFT met geld aanschaffen. Een NFT is te vergelijken met een schilderij. Het is eigenlijk een stuk kunst, waarbij jij dan de eigenaar bent. Een NFT kan gekopieerd worden, maar als eigenaar heb je de originele versie dan. Er wordt dan ook vaker gebruik gemaakt van een blockchain. Hierbij wordt er achterhaald of een digitaal product ook wel origineel is. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, omdat de digitale wereld dingen erg goed na kan maken. Je kunt als NFT eigenaar de NFT dan vastzetten.

Reden waarom mensen een NFT willen

Hoewel het voor veel mensen erg logisch is dat dit een middel is die je graag zou willen bezitten, kan het voor sommige toch nog onduidelijk zijn. Vooral voor kunstenaars is dit een mooie uitvinding. Kunstenaars kunnen hun eigen kunst bijvoorbeeld omzetten in digitale kunst, waardoor ze deze als NFT kunnen verkopen. Daarnaast moet je het echt zien als een schilderij die je aanschaft. Iedereen kan er naar kijken en kopiëren of er een foto van maken, maar dit is nooit hetzelfde als de echte originele versie zelf in bezit hebben. Dit is dus een goede reden om te zeggen: ik ga NFT's kopen. Om te zorgen dat de originele versie veilig is bij de eigenaar, wordt hij vastgezet in de blockchain.

Waar koop je NFT’s?

Digitaal bezit is een best lastig begrip Je hebt erg veel online platformen. Om NFT’s te kunnen kopen, kun je bijvoorbeeld naar een NFT Marketplace. Een NFT is een makkelijk ruilmiddel. In ruil voor de NFT moet je namelijk geld betalen. Wanneer je bijvoorbeeld een bepaalde personage uit een game zou willen kopen, gaat dit een stuk lastiger, want dit kun je niet makkelijk van het ene naar het andere platform verplaatsen. Wanneer je een NFT wilt kopen, kun je op internet verschillende mogelijkheden vinden

Wat zijn de voordelen?

Een NFT heeft dus enkele voordelen. Als artiest kun je door deze manier verschillende kunst verkopen. Hierbij kunnen ze hun kunst omzetten in digitale kunst, waardoor ze flink wat geld kunnen verdienen. Daarnaast kunnen ook andere artiesten een NFT maken, waardoor fans deze kunnen kopen. En als koper kun je genieten van een mooi stuk kunst die jij als enige in bezit hebt.

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: