KlussenKlussen

Tips voor het afsluiten van een hypotheek

 Als je je afvraagt hoe je een hypotheek kunt afsluiten, dan moet je bewust zijn van een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op jouw geschiktheid om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Deze omvatten: kredietscore, tijdsduur in huidige baan, huidige schulden, of als je als zelfstandige werkt en de grootte van jouw aanbetaling.

Hieronder vindt je onze top tips om erachter te komen hoe je de hypotheek kunt krijgen die je wilt.

1. Jouw krediet score is belangrijk

Voordat je een hypotheek aanvraagt, moet je een kopie krijgen van jouw kredietrapport dat bewaard wordt door kredietinformatiebureaus. Hiermee kun je zien wat kredietverstrekkers zien wanneer zij jouw aanvraag beoordelen.

Als jouw kredietwaardigheid er niet zo goed uitziet, zijn er veel eenvoudige dingen die je kunt doen om jouw score een boost te geven. Controleer bijvoorbeeld of je op de kiezerslijst staat en sluit creditcardrekeningen die je niet meer gebruikt. 

2. Onderzoeken 

Internet: goedkope hypotheken - rentekortingen bij betaalrekeningen - online hypotheken - minimale hypotheekrentetarieven.
Hypotheekadvies is niet voor iedereen hetzelfde en elke klant heeft zijn of haar eigen wensen en doelen, daarom wil je een reeks hypotheekvoorwaarden identificeren die van groot belang kunnen zijn voor het besluitvormingsproces.

3. Schulden helpen niet

Als je een hypotheekaanvraag indient, is het laatste wat een potentiële geldschieter wil zien dat je een hoop contant geld op creditcards verschuldigd bent of dat je uitstaande leningen hebt.

Probeer, voordat je een hypotheek aanvraagt, eventuele schulden die je hebt te verminderen. Dit zal helpen aantonen dat je op verantwoorde wijze met jouw geld omgaat, en zal ertoe leiden dat elke hypotheekaanvraag die je indient, meer kans van slagen heeft. Het betekent ook dat je mogelijk meer kunt lenen als het gaat om de betaalbaarheidsberekeningen van een geldschieter.

4. Je hebt een bewijs van inkomen nodig

Hypotheekverstrekkers zullen een bewijs willen zien van hoeveel je verdient, dus je hebt waarschijnlijk een formulier nodig dat je elk jaar van jouw werkgever krijgt en een overzicht toont van jouw loon en hoeveel belasting is ingehouden.

Je wordt waarschijnlijk ook gevraagd om bankafschriften te tonen, zodat de geldschieter kan zien hoeveel je binnenkomt en wat jouw uitgaven zijn.

5. Hoe groter de aanbetaling, hoe beter

Hoe meer je kunt sparen om als aanbetaling te doen, hoe groter de keuze aan hypotheken die voor je beschikbaar zal zijn. Geldschieters reserveren hun beste tarieven voor mensen met forse stortingen, dus je profiteert ook van lagere maandelijkse betalingen omdat je in aanmerking komt voor een betere offerte.

6. Je moet je applicatie niet hakken en/of wijzigen

Zodra je met je hypotheekaanvraag bent begonnen, moet je er niet mee rommelen en cijfers gaan wijzigen, omdat dit jouw aankoop van onroerend goed kan ophouden. 

7.  Hulp krijgen kan altijd

Als je moeite hebt met het vinden van de juiste hypotheekofferte, of weet je niet waar je voor in aanmerking komt of hoeveel je kunt lenen, is het misschien een goed idee om hulp van een hypotheekbemiddelaar in te schakelen. 

 

Terug naar Geld
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: