Uw advertentie hier?

Geheim van de beste pizza’s

Ken je de geur van een overheerlijke pizza die net uit de oven komt? Het genieten van van een overheerlijke pizza na het uitgaan. Een pizza die een knapperige bodem heeft met tomatensaus, kaas en eventuele toppings. Er zijn verschillende mogelijkheden om een pizza samen te stellen en tegenwoordig is niks meer te gek, maar wat is nu het geheim van de beste pizza?  In deze blog gaan we kijken wat het geheim is van de beste pizza’s!

Pizza’s in Nederland

Pizza’s zijn zeer bekend over de hele wereld en er is maar een land dat bekend staat om de heerlijkste pizza’s en dat is Italië. Mocht je op vakantie gaan in Italië dan is het een must om een Italiaanse pizza te eten. Mocht je in Nederland zijn, dan kun je ook genieten van heerlijke pizza’s. Er zijn veel pizzeria’s te vinden in Nederland en dit geldt hetzelfde voor pizza in Amsterdam. In de hoofdstad van Nederland kun je namelijk de meeste pizzeria’s vinden van Nederland, maar wat maakt een pizza nu zo goed?

Het deeg

Het deeg is een essentieel onderdeel van de pizza. Volgens vele pizza bakker zit het geheim van een goede pizza in het deeg. Het deeg is de eerste fase van een pizza en zorgt voor de onderlaag van de pizza met de bijhorende krokante korst. Een goede onderlaag zorgt eigenlijk al dat de pizza niet meer kan mislukken en het maken van een goede onderlaag van deeg is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Het belangrijkste bij het deeg zijn de ingrediënten, het kneden en het rijzen. De kunst is voornamelijk het tijd nemen om het deeg perfect te maken en dit duurt vaak een hele nacht!

De textuur 

Als het deeg kwalitatief in orde is, dan is het belangrijk om de onderlaag rond te maken. Elke pizza heeft een standaard basis en dat is natuurlijk de tomatensaus met kaas. Als extra wordt er wat basilicum en oregano aan toegevoegd. Als je dit hebt gedaan dan heb je de klassieke pizza, de Margherita. Nu kun je ervoor kiezen om verschillende toppings toe te voegen aan de pizza, om de pizza extra lekker te maken. Bekende toppings zijn champignons, ham, olijven, salami, tonijn en er zijn er nog veel meer. Bij iedere pizzeria heb je altijd een ruime keuze met allemaal klassieke toppings die goed bij elkaar passen. 

De vraag die gesteld werd was wat het geheim is van de beste pizza en dat is de basis textuur van een pizza. Kun je een goede deeglaag maken en heb je super lekkere tomatensaus en kaas, dan heb je het geheim ontdekt. Aan de andere kant heeft iedereen zijn eigen smaak en heeft iedereen een persoonlijke favoriet op gebied van pizzeria en de geselecteerde toppings. 

Tip van de dag! 

Er is een topping die verboden moet worden omdat het de textuur van een pizza helemaal niet goed maakt en dat is ananas. Mocht je een echte pizzaliefhebber zijn, dan bestel geen ananas op je pizza. Veel chefs zijn het hier mee eens en eigenlijk geen enkele vrucht hoort op een pizza. De textuur wordt echt verknald en voor vele wordt het overigens gezien als een misdaad. 

Terug naar Vrijetijd & uitgaan
Kentekencheck Carfix