KlussenKlussen

Beginnen met airsoft? Dit heb je allemaal nodig!

Airsoft is een sport die in de laatste jaren steeds populairder is geworden. Als jij nog op zoek bent naar een nieuwe sport om te beoefenen, zou je hier dus zeker over na kunnen denken. Zeker als jij iemand bent die het liefst altijd vol adrenaline zit en uitdaging na uitdaging aan wilt gaan, kan airsoft iets voor jou zijn. Want hoe tof is het om met behulp van airsoft wapens verschillende games te spelen? Als jij gek bent op schietsporten en ook interesse hebt in bijvoorbeeld lasergamen, paintballen of het hebben van krale luchtbuksen, is airsoft misschien wel de ideale sport voor jou. Maar wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig om te beginnen met deze sport? Wij zetten het hieronder voor je op een rij om je op weg te helpen!

Wat is airsoft precies?

Voor wie het nog niet helemaal duidelijk is, leggen we eerst nog even kort uit wat airsoft nu eigenlijk voor sport is. Het is een schietsport die op verschillende manieren kan worden gespeeld. Je kunt het alleen spelen, maar ook in teamverband. Ook kun je het spel statisch of juist dynamisch spelen. Je speelt met airsoft wapens en schiet biologisch afbreekbare kleine balletjes af. Het is de bedoeling dat je hiermee jouw tegenstanders uitschakelt of belangrijke doelwitten raakt. Airsoft wapens zijn replica’s van echte vuurwapens, waardoor het er zeer realistisch uitziet. En dat maakt deze sport nog leuker om te spelen. Je kunt zowel binnen als buiten airsoften, al geeft airsoften in de buitenlucht vaak wel wat extra’s.

Wat heb je nodig voor airsoft?

Denk je dat airsoft iets voor jou is? Dan is het goed om te kijken naar wat je allemaal nodig hebt om hiermee te beginnen. Ten eerste is het noodzakelijk om een lidmaatschap af te sluiten bij de NABV (Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging). Als je hier lid van bent, mag je airsoften en in het bezit zijn van airsoft wapens. Ook is het te allen tijde belangrijk dat je goed de regels van deze vereniging opvolgt. Naast het lid worden van de NABV, is het verplicht om voor deze sport minimaal 18 jaar te zijn. Ook wordt er van je verwacht dat je een VOG kunt aanvragen.

Heb je dit bovenstaande allemaal geregeld? Top, dan is het tijd voor de volgende stap. Als je lid bent geworden van de NAV en een VOG hebt kunnen aanvragen, kun je gaan zoeken naar airsoft wapens. Deze zijn er in veel verschillende soorten, waardoor je hier ruime keuze in hebt. Om te bepalen welk airsoft wapen geschikt is voor jou, kun je jezelf hier het best even goed over inlezen. Kijk natuurlijk ook naar wat jij een vet wapen vindt om mee te gaan spelen. Maar heb je naast deze wapens nog meer nodig om te kunnen airsoften? Er zijn een aantal dingen handig om te hebben als je met deze sport begint.

Uitrusting

Je zou ervoor kunnen kiezen om een airsoft uitrusting te realiseren. Ten eerste is het noodzakelijk om te beschikken over een veiligheidsbril, deze is namelijk verplicht. Het is mogelijk om gewoon in je eigen kleding te gaan airsoften. Echter kan dit er wel toe leiden dat je sneller opvalt, wat bij airsoften niet altijd wenselijk is. Als je van plan bent om fanatiek te airsoften, kan het daarom een aanrader zijn om bijvoorbeeld camouflage kleding aan te schaffen. Zo val je minder snel op en is de kans dat je direct geraakt wordt dus kleiner. Naast een veiligheidsbril en camouflage kleding zou je kunnen denken aan het aanschaffen van stevige schoenen, muts of helm, tas, extra accu en veldfles.

Met bovenstaande dingen stoom jij jezelf klaar voor deze mooie nieuwe sport. Het vergt dan wel wat voorbereiding, maar het is een sport die enorm leuk is om te doen. Als je nog niet zeker weet of airsoft iets voor jou is, ga dan eens kijken bij een training of doe mee met een proefspel. Zo kom je er al snel achter of je het iets vindt of niet. Mocht je ervan overtuigd zijn dat airsoft iets voor jou is, schrijf je dan snel in bij de NBAV. Dan kun jij snel beginnen met deze te gekke sport.

Terug naar Vrijetijd & uitgaan
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: