KlussenKlussen

Tips voor meer intimiteit in je relatie

Zit je al een lange tijd in een relatie? Dan is het best mogelijk dat jullie niet meer zo intiem zijn als in het begin van de relatie. Misschien wel omdat jullie allebei een drukke agenda hebben. Toch kan voldoende intimiteit in een relatie wel belangrijk zijn. Door intiem met elkaar te blijven, blijven jullie close en dit kan jullie relatie verbeteren. Hoe je voor meer intimiteit in je relatie kunt zorgen? Wij zetten in dit artikel wat tips op een rijtje. 

Meer tijd voor elkaar maken

Het is een van de belangrijkste dingen om weer wat meer intimiteit in de relatie te krijgen: meer tijd voor elkaar maken. Echter is dit soms makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan namelijk best zo zijn dat jullie het allebei enorm druk hebben. Een baan, kinderen, het huishouden: het vergt veel tijd. Toch is het aan te raden om zo veel mogelijk tijd voor elkaar vrij te maken. Op deze manier kunnen jullie namelijk echt even aandacht aan elkaar besteden. Zorg ervoor dat jullie zo nu en dan echt even iets in de agenda blokken om met elkaar te zijn. Of jullie nu samen een film gaan kijken of er echt op uit gaan: het is allebei mogelijk. Zolang jullie maar even volledig aandacht voor elkaar hebben.

Elkaar meer aanraken

Wil je meer intimiteit in je relatie? Raak elkaar dan eens wat vaker aan. En zeg nou zelf, het is toch heerlijk om bijvoorbeeld even lekker met je partner te knuffelen? Als jullie dit de laatste tijd maar weinig hebben gedaan, is het tijd om hier verandering in te brengen. De kans is groot dat jullie dit beide enorm fijn vinden. Door elkaar wat vaker aan te raken zal de intimiteit in jullie relatie automatisch groeien. Een knuffel, spontane kus of elkaars hand even vasthouden: het is maar een kleine moeite, maar het kan wel veel effect hebben!

Leg die telefoon wat vaker weg 

Hebben jullie eindelijk even tijd voor elkaar? Dan is er haast niets vervelender als dat de ander de hele tijd bezig is op zijn/haar telefoon. Het lijkt namelijk alsof er dan alleen maar interesse is in deze telefoon en wat daarop gebeurt en niet voor de ander. De kans is groot dat de ander dan het gevoel heeft dat je niet echt aan het luisteren bent of het niet leuk vindt. Als je samen bent, stop die telefoon dan zo veel mogelijk weg. Maak echt tijd voor elkaar.

Probeer nieuwe dingen in de slaapkamer

Is jullie seksleven de laatste tijd niet bepaald levendig, maar willen jullie dit wel? Dan is het tijd om hier moeite in te stoppen. Wat hierbij kan helpen, is om nieuwe dingen uit te proberen in de slaapkamer. Zeker als jullie maar weinig afwisseling hebben in jullie seksleven, kan dit voor verandering zorgen. Bij nieuwe dingen zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan seks op andere plekken, andere standjes of het gebruiken van seksspeeltjes. Geef bij elkaar aan wat jullie fijn vinden, zodat jullie hier rekening mee kunnen houden. Lijkt het jullie wat om seksspeeltjes uit te proberen? Er zijn sextoys voor mannen en voor vrouwen te koop, dus hier zijn genoeg mogelijkheden voor. Nieuwe dingen proberen kan de intimiteit tussen jullie laten groeien en zo dus ook jullie seksleven!

Als jullie relatie wel wat meer intimiteit kan gebruiken, kun je deze tips zeker in je achterhoofd houden. Belangrijk is wel dat zowel jij als je partner hieraan blijven werken. Blijf tijd maken voor elkaar en doe er moeite voor om die intimiteit in de relatie goed te houden.

Terug naar Vrijetijd & uitgaan
Kentekencheck Carfix
Bekijk blogs per categorie
Lees ook eens: