Vakantiehuis in Zuid Tirol

Geplaatst op: 02-10-2016

De winter staat weer bijna voor de deur. Tijd om je koffers klaar te zetten en de wintersport spullen uit de kast te trekken. Heb je nog geen vakantiehuis geboekt? Dan wordt het tijd dat je snel het vakantiehuizen aanbod gaat bekijken. Het aanbod is namelijk altijd beperkt. De winter is een tijd waarin volop op avontuur kan worden gegaan. Zowel op de skipiste als ernaast. Wij hebben enkele tips voor je om komend wintersport seizoen goed door te komen. En wel voor een vakantiehuis in Zuid Tirol, een populaire wintersport bestemming met vele mogelijkheden voor mannen met lef. En met een heleboel sfeervol ingerichte vakantiehuizen.

Skieen en snowboarden is wel ingeburgerd, maar als je bijvoorbeeld naar het het kleine skigebied Renon/Ritten in Zuid tirol gaat heb je nog veel meer mogelijkheden. Kite surfen ken je natuurlijk als een spectaculaire zomersport, maar de allernieuwste trend is snowkiten. Precies hetzelfde idee, alleen dan natuurlijk met een snowboard op de sneeuw. Renon/Ritten is een mooie rustige locatie waar je prima als beginner kunt oefenen en lessen kunt volgen.

Adrinaline tanken kan ook door te gaan ijsklimmen. Zuid tirol biedt hier vele mogelijkheden toe. Dit is alleen niet direct voor iedereen geschikt. Je moet namelijk toch eerst wat klim ervaring hebben om dit veilig te kunnen doen. Vrees niet. Er is nog genoeg anders te doen. Wat dacht je van Rodelen? Deze wintersport kan zich op steeds meer interesse uit Nederland verheugen. Niet in de laatste plaats, omdat er een huis Nederlands team is dat een serieuze gooi naar een olympische medialle wil doen komende winterspelen.

De Zuid Tiroolse bergen verkennen? Een goede accomodatie is dan gewenst. Natuurlijk kun je een hotel boeken, maar er gaat niets boven een overnachting in een Chalet of berghut met je vrienden. Overdag actief bezig zijn en savonds rond het haardvuur praten over hetgeen dat je die dag hebt meegemaakt. Het is het ultieme wintersport gevoel. En in Zuid Tirol zijn er enorm veel mogelijkheden voor een vakantiehuis of Chalet op maat. Met hoeveel vrienden je ook op vakantie gaat.

=